Miraç’ı anlamak, Peygamberimizi anlamaktır!

Karacabey Müftüsü Hikmet Yazıcı, bugünün Miraç Kandili olduğunu belirtirken birlik, beraberlik ve kardeşliğe dikkat çekti.

Bugünün kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini ifade eden Müftü Yazıcı, böylesine kutsal gecelerde bol bol dua edilerek, tövbe edilmesi gerektiğini söyledi.

Miraç Kandili'nin tüm İslam alemine hayırlar getirmesi dileğinde bulunan Yazıcı, şu görüşlere yer verdi; “Bugün mübarek İsra ve Miraç kandilidir. “Kandil geceleri” manevi dünyamıza apayrı bir ivme kazandıran ve gönül dünyamıza zenginlik katan müstesna gecelerdir. Parlak kandiller misali içimiz, iman nuruyla aydınlanır.

Bu geceleri idrak etmenin en etkili yolu “anlamaktır.” Kendimizi, varoluş sebebimizi ve dünyaya geliş sırrını anlamaktır.

Görüldüğü gibi kandil geceleri İslam'ı anlamak için verilmiş özel fırsatlardır.

İslam'ı anlamak için berrak ve duru bir akla sahip olunmalıdır. Bu perdelenmemiş bir akıldır. İnkârla, şirkle, isyanla ve günahla perdelenmemiş bir akıl gereklidir.

“Miraç Kandili” birçok İslami hakikat ve mucize ile müstesna hadiseler silsilesinin yaşandığı gecedir. Bu hadiselerin hepsinde de Resulüllah, adeta başrolde olan en müstesna şahsiyettir.

O gece bir mucize eseri Mekke'den alınıp, göz açıp kapayıncaya kadar İlahi kudretle Kudüs'e götürülen ve aynı gece gün ağarmadan yeniden Kâbe'ye bırakılan eşsiz insan, Peygamber efendimizdir.

Kur'an-ı Kerim'in Peygamber Efendimize indirilmesinden sonra, Resulüllah'a verilen en büyük mucize de budur. Bu mucizeyi Kur'an, “İsra” olarak adlandırmış ve bu ismi Kur'an-ı Kerim'de bir sureye vermiştir.

İsra, Miraç'tan daha büyük bir mucizedir. Daha doğrusu Miraç hadisesi, bu büyük İsrâ mucizesinin uzantısı ve bir parçasıdır. Asıl olan ve Kur'an-ı Kerim'de net olarak ifade edilen mucize, İsrâ mucizesidir.

Bunun için bu gecelerde tövbe edilmeli, günahlardan af dilenmelidir. Bolca ibadet edilmelidir. Her şeyden önce namaz kılmalı ve namaz ehli olunmalıdır. Kendimizi hesaba çekmeli, muhasebe etmeliyiz.

Ailemiz, ülkemiz, milletimiz, tüm din kardeşlerimiz ve insanlık için dua etmeliyiz.

Kandil gecelerinin içi hiçbiri için özel bir ibadet yoktur.

Hiçbir mübarek geceye has, ne özel bir namaz, ne de özel bir ibadet yoktur. Ne özel bir dua, ne de özel bir zikir. Niçin? Çünkü bu gecelerde yapılan bütün ibadetler özeldir.

Miraç, Peygamber (sav) efendimizin, Kur'an-ı Kerim'den sonraki en büyük mucizesidir. Bu mucizeyi, hediyelerini ve tecellileri iyi idrak etmek, nefis muhasebesi içerisinde olmak, tövbe ve istiğfarı elden bırakmamak ve günahlara meyletmemek ve insanlarla iyi geçinmek, bu geceyi idrak etmenin önemli bir yoludur. 

Bu geceden başlayarak, Miraç'ın en büyük hediyesi olan namazı, adap ve erkânına göre kılarak kulun dünyada yükselebileceği en yüce mertebelerden biri olan miraç sırrına erişmeliyiz.

Miraç kandilinin ülkemize ve İslam alemine hayırlı ve mübarek olmasını; insanlığın barış ve hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz eder, kandilinizi tebrik eder, saygılar sunarız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.