Miniklerin tiyatro mutluluğu

Karacabey Belediyesi 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde önceki gün çocukları tiyatroyla tanıştırdı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkı sağlığı etkinlikte,  6-12 yaş arası miniklere ilk gösterim Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde sahnelenirken, diğer gösterimler Sarıbey İlköğretim Okulu bahçesinde çevre köylerin katılımıyla gerçekleşti.
    Sarıbey İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ve köy muhtarları da katıldı. Okul bahçesine kurulan sahne etrafında tiyatroyu izlemeye gelen minikler, açık havada keyifli anlar yaşadı.
    Tiyatro Nisan oyuncuları tarafından Kültür Bakanlığı onayıyla hazırlanan “Eşyalar Konuşuyor” adlı oyun, minikler tarafından beğeniyle izlendi. Tiyatrocular, oyuna zaman zaman minikleri de dahil ederek unutulmaz bir seyir yaşattılar.
    Köyde yaşayan miniklerin de tiyatroyu izleyebilmeleri için özellikle köy okulunun seçildiğini ifade eden Belediye Başkanı Ergün Koç, “Amacımız miniklerimize unutamayacakları bir 23 Nisan sunmak. Bu 23 Nisan onlara armağandır. Bizlerde bu günü onlara mutlu kılmaya çalışıyoruz. Ve görünen manzara öyle ki bu amacımıza ulaştığımıza inanıyorum. Bu etkinlik sayesinde ilk sınıf öğrencileri tiyatro ile ilk defa tanışmış oldular” şeklinde konuştu.
    Etkinlik sonunda öğrencilere okulun 2. katından balonlar yağdırılırken minikler dağıtılan rengarenk balonlara yoğun ilgi gösterdi. Son olarak tiyatroyu izlemeye gelen tüm öğrencilerin yüzleri boyanarak çeşitli şekillerde figürler çizildi. Boyama işlemine bir ara Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin de katılarak bir öğrencinin yanağına çiçek motifi çizdi.
    Milli Eğitim müdürü Emin Dingin ise etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, “Karacabey Belediyesi’nin miniklere sağladığı bu jestten dolayı teşekkür ederim. Gerçekten hem eğitici hem eğlendirici içeriğiyle biz bile zevkle izledik. Çocuklarımız bugünü hiç unutmayacak. Tiyatrocu arkadaşlara da gösterdikleri üstün başarıdan ötürü ayrıca teşekkür ediyorum. Sosyal yaşamda eğitim bir parçasıdır” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.