Minikler meslek öğrendi

Minikler meslek öğrendi
Karacabey 14 Eylül İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencileri meslekleri, sahiplerinden dinleyerek daha kalıcı ve etkili bir öğrenme gerçekleştirdiler.
Öğretmenleri Devrim Şenbaş ile birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğü, Halk Kütüphanesi ve Sağlık Grup Başkanlığını ziyaret eden 14 Eylül İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencileri ders konusu olan meslekleri, meslek sahiplerinden öğrendi.
İlk olarak İlçe Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu’nu ziyaret eden 14 Eylül İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencileri, polisin görevi ve sorumluluklarını Aşkınoğlu’ndan dinledi.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Aşkınoğlu, miniklere hem polis, hem de bir baba olarak yakından ilgi gösterdi. 14 Eylül İlköğretim Okulu’nun minikleri polisin suçu önlemedeki önlemleri ve sosyal sorumluklarını Aşkınoğlu’ndan öğrendi.
Ardından Sadık Yılmaz Halk Kütüphanesi’ni ziyaret eden minikler, burada müdür Nurperi Ak’tan, okumanın önemi dinledi. İlk defa kütüphaneye gelen minikler, hem ilçe kütüphanesinin yerini öğrenmiş oldu, hem de bilgi dünyasına açılan kütüphanede Müdür Nurperi Ak’ın mesleği hakkında bilgilendi.
Son olarak Sağlık Grup Başkanlığı’nı ziyaret eden öğrenciler, burada Dr. M. Kutsal Altıntaş’tan doktorluk mesleği hakkında bilgiler aldı. Sağlık Grup Başkanı Dr. M. Kutsal Altıntaş, verdiği bilgilerle minik öğrencileri aydınlatırken, miniklerde doktordan kurkmaya gerek olamadığını anladı.
14 Eylül İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencileri yaptıkları ziyaretlerle derlerini uygulamalı olarak öğrenirken, bazı öğrenci velileri de ziyaretlere katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.