Minik Volkan’dan mutlusu yok

Karacabey İstiklal İlk/Orta Okulu 3/A sınıfı öğrencisi engelli Volkan Önen'in yüzü bu 23 Nisan'da hiç olmadığı kadar güldü.
Geçtiğimiz günlerde Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Talih Düzgören'in talimatıyla minik Volkan'a verilmek üzere alınan akülü araç, Atatürk'ün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan'da teslim edildi. Karacabey'li minik Volkan doğuştan engelli olduğu için tekerlekli sandalyeye bağlı yaşıyordu. Diğer yaşıtları gibi koşup oynayamasa da o azimle derslerini çalışarak arkadaşları ve öğretmenlerinin gönlünde güzel bir yer edindi.
Minik Volkan'ın ilk zamanlar tekerlik sandalye ile okula giriş çıkışlarında zorluklar yaşanıyordu. Her gün ailesi ve öğretmenleri tarafından okul merdivenleri elle çıkartılan Volkan'ın imdadına Karacabey Belediyesi koştu. Okul merdivenlerine tırmanma rampası belediye tarafından yaptırıldı. Böylece Volkan, ailesi ve öğretmenlerine gerek kalmadan arkadaşlarının yardımıyla okula girip çıkarak eğitimine devam etmeye başlamıştı.
Aradan geçen zamanın ardından geçtiğimiz günlerde okula yapılan ziyarette Volkan'la bir araya gelen Başkan Yardımcısı Talih Düzgören, kendisine belediyeden isteğini sorunca “Akülü araç ve Beşiktaş forması” cevabını almıştı. Ayrıca minik Volkan bu hediyeleri Başkan Ergün Koç'un elinden almanın kendisini çok mutlu edeceğini sözlerine eklemişti. Başkan Yardımcısı Düzgören'de kendisine yakın zaman bu sürprizi yapacaklarının müjdesini vermişti.
23 Nisan günü İstiklal İlk/Orta Okulu bahçesinde gerçekleştirilen törende Kaymakam Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Ergün Koç, Başkan Yardımcısı Talih Düzgören, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ile Karacabey Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Nuri Uzel'de yerlerini aldı.
Veli ve öğrencilerin de yoğun katılımıyla gerçekleştirilen törende minik Volkan arzuladığı Akülü arabasını Başkan Ergün Koç'un elinden aldı. Yine fanatiği olduğu Beşiktaş'ın futbolcuların bizzat imzaladığı BJK forması dernek Başkanı Nuri Uzel tarafından minik Volkan'a hediye edildi.
Hayatının en mutlu anlarını yaşadığını dile getiren Minik Volkan, mikrofonu eline alarak “Bu çocuk bayramında beni mutlu eden değerli büyüklerime çok teşekkür ediyorum. Benim iki büyük hayalimi gerçekleştirdiler. Ne desem azdır” şeklinde konuştu.
Volkan'a hediyeleri teslim edildikten sonra Okul Müdürü İsmail Şen kürsüye geçerek Başkan Ergün Koç'un eğitime olan duyarlılığını ifade etti. Konuşmasında Okul Müdürü İsmail Şen, “Geçtiğimiz dönemde Başkanımız ilk olarak binamızın tüm iç ve dış badanasını belediye ekiplerince gerçekleştirmişti. Daha sonra kadro yetersizliğimizden aksayan temizlik sorunumuza el attı ve belediye ekiplerince okulumuzun temizliğini düzenli olarak yaptırmaya başladı. Şimdi de Volkan'a sahip çıktılar. Belediyemiz, bu hizmetleri sadece bizim okulumuzda değil tüm Karacabey'de sürdürüyor. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Ergün Koç ve Başkan Yardımcımız Sayın Talih Düzgören için plaket hazırladık. Kendilerini kabul etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
Şen'in konuşmasının ardından Kaymakam Ahmet Yurtseven, plaketi Başkan Ergün Koç'a takdim etti. Bir müjde daha veren Koç, önümüzdeki yıl taşımalı sistem ile köylerden gelecek ortaokul öğrencilerinin yer alacağı İstiklal İlk/Orta Okulu'nun mevcut kapasitesinin yetersiz kaldığını, bu yüzden ihtiyaçları olan yemekhane binasının yine Karacabey Belediyesi olarak yapacaklarını duyurdu. Başkan Koç'un bu müjdesi öğrenci ve veliler tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.