Milyonlarca insan toplu iş ilişkileri yasasını bekliyor

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, AKP’nin uydu sendikaları kanalıyla her türlü sosyal haklara göz koyduğunu söyledi. Tayan, AKP’nin bu tutumuna karşı siyasi partilerin, sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin beraber hareket etmeleri gerektiğini dile getirdi.

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Türk-İş ve Disk İşçi Sendikaları Konfederasyonu Bursa şubelerini ziyaret etti. Toplu iş ilişkileri yasasının meclis tatile girmeden önce çıkarılması gerektiğini ifade eden Turhan Tayan, CHP olarak önemli gördükleri bu ve benzeri yasaların yasalaşması için meclisin tatile girmemesini önerdiklerini ancak AKP’nin bu öneriyi kabul etmediğini söyledi. Tayan, “Katillerin affını sağlayacak yasalara öncelik verdiler. Sözümüzü dinletemedik. Şimdi aynı yasaya, işçi yararına hükümler taşıması halinde TBMM’nin olağan üstü toplanmasına destek veririz” dedi.

Engeller kaldırılmalı!

CHP İl Başkanı Metin Çelik, Başkan Yardımcısı Hüseyin Uçar’ın da katıldığı ziyaretlerde, Türk İş 8. Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir, Disk Bölge Temsilcisi Ayhan Ekinci ve şube başkanları da hazır bulundu.

Her iki ziyarette de CHP Milletvekili Turhan Tayan, işçinin örgütlenme hakkının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğine işaret etti. Tayan şöyle devam etti: “İşçinin kıdem tazminatı hakkının ortadan kaldırılmasına kesinlikle karşıyız. AKP uydu sendikaları kanalıyla her türlü sosyal haklara göz koymuştur. Sendikal haklar geriye gitmektedir. AKP’nin bu tutumuna karşı siyasi partiler, sendikalar, sivil toplum örgütleri beraber hareket etmelidirler.”

CHP’ye teşekkür!

Türk-İş ve Disk’e yapılan ziyaretlerde CHP İl Başkanı Metin Çelik ise, yeni seçildiklerini ve bundan böyle bütün işçi sendikalarıyla görüşeceklerini, dayanışma içerisinde olacaklarını belirtti.

Toplu iş ilişkileri yasası konusunda CHP’nin duyarlılığına teşekkür eden Türk-İş 8. Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir, toplu sözleşme bekleyen işçi sayısının her ay arttığını dile getirdi. Özdemir, yılbaşına kadar yasanın çıkmaması halinde 800 bin’e yakın işçinin aileleriyle birlikte milyonlarca insanın sıkıntısı ve stresinin artacağını söylerken Disk Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekinci ise örgütlenme hakkının elde edilmesi ve güçlendirilmesi için herkese görev düştüğünü ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.