Milli sporcumuz dünya yedincisi oldu

Karacabey Anadolu Lisesi 10 sınıfı öğrencisi ve Gençlik Spor Kulübü'nün milli sporcusu Mehmet Fatih Yağdı, 05-11 Kasım 2012 tarihlerinde Çin'de düzenlenen “5. Geleneksel Wushu Dünya Şampiyonası”nda 7. oldu.
    Dereceye girmeyi kıl payı kaçıran gururumuz Mehmet Fatih, dün Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle ödüllendirildi.
    Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Çalı, Beden Eğitimi Öğretmeni Şaban Bayraktar ve Milli Takım Antrenörü Yılmaz Şahin de katıldığı törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Mehmet Fatih Yağdı ile gurur duyduklarını belirtti.
Karacabey'in ülke sınırlarını aşan başarısının önemine dikkat çeken Dingin, “Öğrencimizin dünya şampiyonasında dereceye girememesi hiç önemli değil. Kendisini yürekten kutluyoruz. Önemli olan o organizasyonda boy göstermektir. Başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimizin, öğrencilerinin yeteneklerini öne çıkarması çok önemlidir” dedi.
Dünya Şampiyonası ile ilgili bilgiler veren Milli Takım Antrenörü Yılmaz Şahin, Mehmet Fatih'in bir anlık tutukluk nedeniyle dereceye giremediğini kaydetti. Milli sporcumuz Mehmet Fatih Yağdı'nın, 14 ülke sporcusunun yer aldığı şampiyonada 2 alanda yarıştığını söyleyen Şahin, “Çin'deki organizasyon gerçekten müthişti. Sanki rüyada gibiydik. Sporcumuz Mehmet Fatih, 'Boş el' ve 'Silahlı' olmak üzere iki alanda yarıştı. Boş el alanında tecrübesi olmayan sporcumuzun özellikle Silahlı alanda dereceye girebileceğini düşünmüştüm. Ancak bir anlık tutukluk oldu ve dereceyi kıl payı kaçırdı. Bu noktada üzgünüz. Eğer Mehmet Fatih, bu spora ağırlık verir ve çalışmasını sürdürürse, ileride büyük başarılara imza atar. Şuna Bursa genelinde 2016 Olimpiyat Oyunlarına katılacak sporcular arasında Mehmet Fatih, en güçlü adaydır” dedi.
Öğrencileri Mehmet Fatih Yağdı ile gurur duyduklarını belirten Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Çalı da, “O bizim gönlümüzün şampiyonudur. Bizlere yaşattığı heyecan nedeniyle teşekkür ediyorum” diye konuştu.
    Konuşmaların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Mehmet Fatih Yağdı'ya eşofman hediye etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.