Milli Eğitim Bakanı dalga mı geçiyor?

*HAS Parti İlçe Başkanı İsmail Yozgat, “150 bin açık varken ve 55 bin atama sözü verilmişken, 17 bin atama yapmak dalga geçmektir. Dinçer'in karnesindeki ‘Verdiği sözde durmak alışkanlığı’ bölümüne ‘Sıfır’ yazıyoruz” dedi.

Yozgat, “150 bin açık varken ve 55 bin atama sözü verilmişken, 17 bin atama yapmak dalga geçmektir. Dinçer'in karnesindeki ‘Verdiği sözde durmak alışkanlığı’ bölümüne ‘Sıfır’ yazıyoruz” dedi.
Halkın Sesi Partisi İlçe Başkanı İsmail Yozgat açıklamasını şöyle sürdürdü; “Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile Şubat ayında 17 bin öğretmenin atamasının yapılacağını duyurdu. Şubat ayında yapılması düşünülen 17 bin öğretmenin atamasıyla ilgili görüşümüzü paylaşmadan önce bazı bilgileri anımsatmak istiyoruz;
– 200 binden fazla öğretmen adayı, 2011 KPSS Eğitim Bilimleri sınavına girdi.
– Milli Eğitim eski Bakanı Sayın Nimet Çuçukçu, geçen yıl öğretmenlere ‘55 bin yeni kadro’ sözü verdi.
– Nimet Çubukçu'nun verdiği sözü Sayın Hüseyin Çelik de o dönem teyit ederek ‘55 bin yeni kadro’ sözünü yineledi.
– Yeni Bakan Sayın Ömer Dinçer de, değişik zamanlarda verdiği açıklamlarla, öğretmen açığının en az 150 bin olduğunu ifade etti. Ancak Ömer Dinçer, zaman zaman şaşırtıcı açıklamalar da yaptı. Bunlardan en ilginci Ekim 2011'de Fransa'da söylediği, ‘Atanmayan öğretmenler meselesi uyduruk bir sorundur’ cümlesi idi.
Sendikalar ve bazı eğitim dernekleri, öğretmen açığı rakamını 300 bine kadar da çıkarsa da Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in verdiği bilgi açığın en az 150 bin olduğudur. Bu kadar öğretmen açığı ile eğitim olmaz. Biz, bir defa daha Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adalet ve insaf damarına bizzat kendi sözleriyle hitap etmek istiyoruz. Sayın Başbakan, 2002 yılında İzmit'te şöyle demişti; ‘Şu sisteme bakın hele, ülkede 72 bin öğretmen açığı var, sen sınavla öğretmen seçiyorsun. Hangi akla hizmet ediyorsunuz? Bırak da öğretmenlerimiz okul seçsin, göreve başlasın. Önüne niye engel koyuyorsun?’
Halkın Sesi Partisi (HAS) İlçe Başkanı İsmail Yozgat sözlerini şöyle tamamladı; “Okullarımızda toplam 150 bin açık var ve 55 bin atama sözü verilmişken, 17 bin atama yapmak atama bekleyen gençlerle dalga geçmektir. 150 bin açık var ve 55 bin atama sözü verilmişken 17 bin atamayı ‘Müjde’ başlığıyla duyurmak da gazetecilik ayıbıdır.  Talebimiz; söz verilen 55 bin atamadan kalan 44 binin hemen yapılması, en erken dönemde de 150 bin öğretmen açığının giderilmesidir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.