Milletvekili, yumurtacıları dinledi

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Önder Matlı, yumurtacı esnafının sorunları ile ilgili olarak Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (BESOB) düzenlenen toplantıya katıldı.
    BESOB Başkanı Arif Tak’ın yanısıra Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik ve Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Bülent Gür’ün de hazır bulunduğu toplantıda yumurtacı esnafının dertlerini dinleyen Önder Matlı, açık veya kapalı pazar alanlarında yumurta satışı yapan esnafın mağdur edilmemesi gerektiğini ifade etti.
    Konuşmasında, açıkta yumurta satışının yasaklanmasının halk sağlığı açısından oldukça önem arz ettiğini belirten Matlı, “Hepimiz aynı gemideyiz. Doğrusunu hep beraber bulabiliriz ama bir şekilde bir yerden başlayalım. Ufak ufak başlamazsak yol alamayız. Üretici de tüketici de satıcı da üstüne düşenin bilincinde olmalıdır. Burada hep beraber yumurta tüketicisini bilinçlendirmemiz gerekiyor” dedi.
    Pazarda açıkta satılan yumurta dâhil tüm ürünlerde önceliğin halk sağlığı olması gerektiğinin altını çizen Önder Matlı şunları söyledi: “Burada sizlerin yaşadığı problemler, Türkiye’nin diğer illerindeki pazarcıların da problemleridir. Herkes elini taşın altına koymalıdır ki çözüm biran önce gelsin. Sağlıklı gıda satımı konusunda kim üzerine ne düşüyorsa yapmalıdır. Vatandaşın yumurta tüketiminin 3’te 1’ini yaptığı pazarlarda yaşanan sorunlar gözardı edilmemelidir. Burada gerek belediye gerekse de ilgili il müdürlüğümüz sağlıklı satım için ilgili altyapıların sağlanması adına çalışmalarını yürütüyorlar.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.