Milletin efendisi bitti!

Bursa Karacabeyliler Derneği'nin konuğu olan Karaca, önemli açıklamalar yaptı:

Yoğun ilginin yaşandığı programın açılış konuşmasını yapan Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, 14 Eylül 2011 tarihinden bu güne kadar yaptıkları faaliyetleri anlattı. Başkan Ceylan, Karacabeyli vatandaşların sorunları noktasında dernek olarak yapılan yardım ve taleplerin karşılanması ile ilgili gösterilen hassasiyete dikkat çekti.
Bursa Karacabeyliler Derneği'nin konuğu olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca, tarım konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
Karacabey'in bir tarım şehri olduğunu ancak son yıllardaki yanlış uygulamalar nedeniyle çiftçilerin bitme noktasına geldiğini belirten Karaca, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Köylü milletinin efendisidir' sözü son yıllarda anlamını yitirdi. Yıllardır bu toprakları işleyerek geçimini sağlayan, yatırımlar yapan Karacabey çiftçisi, ne yazık ki artık tarlasından ürün satmak yerine, tarlasını kökünden satmak zorunda bırakıldı. Köyler her geçen gün boşalırken, insanlar adeta can çekişmeye başladı. İlçemizde tarım adına olumlu bir adım atılacak hiçbir proje yapılmadı. Tarla satışları engellenemedi. Bu süreçte, tarlalarını yabancılara satanların birkaç yıl sonra o sattıkları tarlalarının üzerlerine kurulacak olan fabrikalarda işçi konumuna düşeceği günler yakındır. Bu çok acı bir durumdur. Karacabey Ziraat Odası olarak, elimiz kolumuz bağlı” dedi.
Kamulaştırmada köylüye yüzde 10 verilecek
Konuşmasını İstanbul-İzmir arası karayolu ulaşımını iki buçuk saate indirecek olan “Otoyol” konusuyla sürdüren Nuri Karaca, “Karacabey'in en verimli ve 1. sınıf tarım arazilerini bölüp paramparça edecekler. Ancak Karacabey ve köylerinde yaşayan insanlarımıza bir şey diyemiyoruz. Bu yolun geçmesini isteyen çok insan var. Vatandaş bu projeden beklenti içine girdi. Hiç olmazsa arazileri iyi fiyatlara satılır diye umut ediyorlar. Karacabey Ziraat Odası olarak Otoyol'un Karacabey'den geçmesine karşıyız. Ancak olan oldu” diye konuştu.
Dernek Başkanı Yüksel Ceylan'ın, Otoyol projesiyle geçecek olan yol üzerindeki arazilerin kamulaştırma ile bedelin ödenip ödenmeyeceğini yönündeki sorusuna yanıt veren Nuri Karaca, hak sahiplerinin bu konuda üzüleceğini söyledi.
Karaca, yolun geçeceği kısımda tarlaların toplulaştırma kapsamına alındığını ve hak sahiplerine yerlerinin yalnızca yüzde 10'luk kısmına bedel ödeneceğini öğrendiklerini belirtti. Bu bilgi üzerine dernek üyeleri, hak sahipleri adına üzüntülerini dile getirdi.
Karacabeyliler Derneğine övgüler
Bursa Karacabeyliler Derneği'nin başarılı çalışmalara imza attığını ve Başkan Yüksel Ceylan sayesinde önemli bir ivme kazandığını ileri süren Ziraat Odası Meclis Başkanı Karaca, “Karacabey'i Bursa'da en iyi şekilde temsil ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Derneğimizle ilgili her yerde olumlu şeyler duymak onur vericidir” diye konuştu.
Nuri Karaca son olarak ise, Ticaret ve Sanayi Odası'nca Yüksel Ceylan'ın ve Bursa Karacabeyliler Derneği'nin onurlandırılacağı bilgisini verdi. Karacabeyliler Derneği'nin en iyi sivil toplum örgütü, Yüksel Ceylan'ın da en başarılı dernek başkanı ödülüne layık görüldüğünü kaydeden Karaca, konuyla ilgili 24 Aralık'ta ödül töreni düzenleneceğini de sözlerine ekledi.
Nuri Karaca'dan gelen bu müjdeli haber üzerine programa katılan Karacabeyli üyeler, “Adam gibi adam, Yüksel Ceylan” sloganlarıyla büyük mutluluk yaşadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.