MHP’nin başkan adayı Ergün Koç mu?

* Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç'un MHP'den aday olacağı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

* MHP Bursa İl Başkanı Fatih Şenöz, Koç'un belediye başkanlığı adaylığını bu hafta açıklayacaklarını duyurdu.

 

Karacabey'de AKP ile yollarını ayıran Belediye Başkanı Ergün Koç'un 2014 yerel seçimlerinde MHP'den aday olacağı kaydedildi.

'www.bursaaday.comda yer alan haberde, MHP İl Başkan Yardımcısı Fatih Şenöz, uzun zamandır sürdürdüğü çalışmasının karşılığını aldığını ve bu hafta Ergün Koç'un adaylığını açıklayacaklarını duyurdu.

Siyasi kulislerde ise, MHP İl Başkanlığı'nın Ergün Koç'u partiye üye olmaya davet ettiği iddia edildi.

Demokrat Parti'den seçilip bir dönem başkanlık yaptıktan sonra AKP'ye transfer olan ve daha sonra AKP ile yollarını ayıran Ergün Koç'un, üçüncü döneminde MHP'den aday olacağı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. MHP İlçe Başkanlığı'ndan konu ile ilgili açıklama yapılmazken, dün başlayan aday adaylığı başvurularının 1 Kasım 2013 tarihinde sona ereceği kaydedildi.

Koç'un adaylık iddialarının ardından, Ayhan Tayfur'un MHP İlçe Başkanlığı döneminde Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı suç duyurusu gündeme geldi. Tayfur'un Belediye'yi zarara uğrattığı gerekçesiyle Koç hakkında şikayette bulunduğu siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı.

Ayhan Tayfur, 29 Mart 2009′daki yerel seçimlerde Belediye Başkanlığını, rakibi Ergün Koç'a bin 664 oyla kaptırmıştı.

Kulislerde, İlçe Başkanı Fevzi Kahraman, Ayhan Tayfur ve Ergün Koç arasında sıkışan MHP İl Başkanlığı'nın ön seçim yapacağı konuşulmaya başlandı.

Yerel seçimler yarışında son düzlüğe yaklaşıldıkça partilerdeki aday adayları netleşmeye başladı.

Sık sık yapılan anketler sonunda CHP'den Gönül Avil'in ismi ağır basarken, Yüksel Ceylan ile Kemal Pehlivan'ın adaylık konusunda çok iddialı oldukları dile getiriliyor.

AKP'de Avukat Mustafa Çelik'in ardından Avukat Hüseyin Uçan'ın da bu hafta aday adaylığını açıklayacağı öne sürülüyor.

AKP'in görevden alınan yönetimin ise bu hafta içinde yeniden oluşturulacağı öğrenildi. Bu konuda başkanlık için AKP Genel Merkezi'ne yarın 3 ismin çağıracağı belirtiliyor. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.