MHP’den “Dünya Çiftçiler Günü” mesajı

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Erol, “Dünya Çiftçiler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında tüm çiftçilerin gününü kutlayan Hüseyin Erol, çiftçilerin hak ettiği saygıyı MHP iktidarında göreceğini dile getirdi.
Çiftçilik mesleğinin insanlık tarihine kadar uzandığını dile getiren MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol, “14 Mayıs 1946, Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyon (IFAB)’unun kuruluş tarihidir. Türkiye Ziraat Odaları Birliği, bu kuruluşun üyesidir. Federasyonun kuruluş günü olan 14 Mayıs, sadece ülkemizde değil, bütün dünyada ‘Dünya Çiftçiler Günü’ olarak kutlanmaktadır.
Atatürk, ‘Köylü milletin efendisidir’ diyerek, toprağa bağlı yaşayan ve çalışan insanlara büyük ilgi göstermiş ve sonraki nesillerin de köylüye ve çiftçiye kendi gözüyle bakmasını ve onlara değer vermesini istemiştir.
İçinde bulunduğumuz zaman zarfında ise çiftçiler, ‘Ananı da al git’ söylemleri ile başlayan süreçte tarlasını satarak ayakta kalmaya çalışır duruma düşmüştür. Özellikle bölgemizde arazi satışları hat safhaya ulaşmıştır. Girdi maliyetlerinin her geçen gün artmasına karşın, ürün fiyat artışının paralellik göstermemesi ile tarımın bitme noktasına geldiği günleri yaşamaktayız.
AKP hükümetinin, ekonomik anlayışının özünü oluşturan ‘Üretme, yandaşlar ithal etsin’ fikrinin yansıması, son 10 yılda 2 milyondan fazla insanımızın tarımsal üretimden el çekilmesine neden olmuştur.
Türk çiftçisi her yıl 35 milyon dekar tarım arazini ekmekten vazgeçmektedir.
TUİK verilerine göre Türkiye’de her 50 saniyede bir çiftçi iflas etmekte olup, son 10 yılda 3,5 milyon insan kırsaldan, şehirlere göç etmiştir.
Ülkemizde bu durumlar mevcutken, Arife tarif gerekmez misali, 7 Aralık 2012’de Tarım Bakanı Mehdi Eker’e tarım konularında izlediği olumlu politikalar yüzünden, Fransa tarafından şövalye liyakat nişanı verilmiştir.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin açıklamış olduğu seçim beyannamesinde, çiftçimize reva görülen bu anlayışa son verilerek, üzerine yüklenmiş bütün kamburlardan kurtulması için gerekli çözüm politikaları hazırdır. Allahın izni ve halkımızın takdiri ile 7 Haziran 2015 seçimleri sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidara gelmesiyle, birçok iş ve meslek kolunda olduğu gibi çiftçilerde hak ettiği saygıyı ve ürün bedellerini alacak konuma gelecektir.
Tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlar, bereketin ve kazancın hasat edildiği günler yaşamalarını temenni ederim” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.