MHP’den anlamlı Atatürk mesajı

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Erol, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete göç edişinin 78’inci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Erol yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Eşsiz bir güneş doğdu Selanik’te 1881 yılında. Bir güneş ki yalnız ülkemizi değil tüm dünyayı ebediyete dek aydınlatacak. Yok olmak üzere olan bir millete yeniden hayat veren, parçalanmış bir ülkeden bağımsız bir devlet kuran ve enkazdan çağdaş bir ulus meydana getiren deha Mustafa Kemal Atatürk.
Türk milletine önderlik yapan Atatürk, milletimizin esaret altında yaşamasını aklının ucundan bile geçirmeyerek, tarih sayfalarındaki inancın zafere dönüştüğü, en büyük bağımsızlık savaşının mimarı olmayı hak etmiştir.
Ulu Önder Atatürk, Milli Mücadele sonrası sağlanan başarının asla yeterli olmadığını düşünerek bir benzerinin dahi yapılması çok güç hatta imkânsız olan birçok devrimler gerçekleştirmiştir. O’nun Türk ulusuna en büyük hediyesi ise Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak olmuştur. O, tanzim ederek hayata geçirdiği devrimlerle Türk ulusuna çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya devletleri arasında saygın konuma yükselmesine vesile olmuştur.
İçine birçok şeyi sığdırdığı kısa yaşamının en son anına kadar memleketine hizmet etmiş olan bu büyük lider; “Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse manevi mirasçılarım olurlar” diyerek kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkılmasını ve bunun da çok çalışılarak bilimde ileri bir seviyeye çıkılması suretiyle gerçekleşeceğini ifade etmiştir.
“Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir” diyerek aslında düşünce yapısını çok kısa olarak özetlemiştir.
Atatürk’ü anlamak onun ilke ve inkılaplarını çok iyi bilmek ve uygulamak demektir. Kurulan Cumhuriyet’in manasını çok iyi bilmeliyiz ki, Cumhuriyet’e daha çok sahip çıkalım ve koruyalım.
İşte; bütün 10 Kasım’lar bu yüzden ulusça içinde bulunduğumuz mateme rağmen; Atatürk’ün fikirlerinin en iyi bir şekilde anlaşılarak tatbik edileceği günler olarak kalmalıdır. 10 Kasım’larda bizler onu her seferinden daha da iyi anlayarak, düşüncelerinden en üst düzeyde istifade ederek, ilmin ve fennin ışığında ülkemiz ve ulusumuz için daha iyi neler yapabiliriz sorusuna cevaplar aramalı ve de vakit geçirmeden hemen işe koyulmalıyız.
Sen ebedi mekânında rahat uyu! Bizler emanet ettiğin Türkiye Cumhuriyeti’ne her zaman olduğu gibi gönülden sahip çıkacak ve sana layık bir ulus olmaya devam edeceğiz. Ruhun şad olsun.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.