“Mevlit Kandili bir başlangıç olmalı”

Karacabey İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Temsilciliği tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Müftü Hikmet Yazıcı, Mevlid Kandili’nin Müslümanlar için yeni bir başlangıç olması gerektiğini söyledi.
Mü’min olmak için Peygamber Efendimizi, anne, baba, evlat ve eşimizden daha çok sevmenin gerekliliğine dikkat çeken Yazıcı, “O’nu sevmek demek, getirdiği dine sadakatle bağlanmak demektir” dedi. Kur’an’ın ilk emrinin “Yaratan Rabbinin adıyla oku!” olduğunu hatırlatan Yazıcı, “Kişi kendi nefsini tanır, bir damla pis sudan yaratıldığını görebilirse Rabbinin büyüklüğünü ve O’na teslim olmanın kaçınılmaz olduğunu anlayabilecektir” diye konuştu.
Hz. Muhammed dışında hatasız ve model olabilecek bir şahsın kabul edilemeyeceğini vurgulayan İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı, problemlerin çözümünde Allah ve Peygamberine gitmenin mü’min davranışı olacağını sözlerine ekledi.
Yoğun ilgi gören konferansların iki haftada bir Cuma günleri Orman İşletmesi yanındaki İHH Karacabey Temsilciliği’nde devam edeceği belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.