Metruk binaların yıkımı için düğmeye basıldı

*Karacabey Belediyesi, havaların düzelmesi ile ilçe içerisinde bulunan çeşitli metruk binaların yıkım çalışmalarına başladı. Mayıs ayına kadar 24 binanın yıkım işlemini programa aldıklarını duyuran Belediye Başkanı Ali Özkan, yıkılmak üzere olduğu için vatandaşlara tehlike oluşturan bu binaları, yer sahipleri ile ortak diyalog çerçevesinde yıkacaklarını ifade ederek, buralara da büyük önem verdikleri yeni otopark alanlarını kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Karacabey’de, ‘modern kent’ hedefi doğrultusunda dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
İlçenin çeşitli noktalarında kullanılmayan ve yıkılmak üzere olduğu için de tehlike arz eden binaların, yer sahipleri ile diyaloğa geçilerek yıkımları gerçekleştiriliyor.
Yangın vb. yıkılma riskleri ile insanların can güvenliğini tehdit eden bu binalar, madde kullanıcıları ve benzer zararlı alışkanlıklara da fırsat verdiği için vatandaşlarda tedirginlik yaratırken, Karacabey Belediyesi’nin 4 yıldır uyguladığı etkin program sayesinde, metruk binalarla ilgili önemli adımlar atılıyor.
İlçe trafiğine nefes aldırıyor
Belediye ekipleri, 4 yıldır ilçede gerçekleştirdiği yıkımlarla vatandaşları tehdit eden olumsuz yönleri ortadan kaldırırken, diğer taraftan da buraları yeni otopark alanları şeklinde düzenleyerek ilçe trafiğine nefes aldırıyor.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan konuyla ilgili yaptığı açılmada,“Bizler göreve geldiğimiz günden bu yana, ilçenin önemli sorunlarından biri olan trafik ve otopark üzerine yoğunlaştık. Bunun sonucunda ise çözüm amaçlı kamulaştırmalar ile yeni park alanları oluşturduk. Ancak metruk binaların vatandaşlarımıza sorun teşkil etmesi nedeniyle attığımız adımlar da bu planlamalarımıza olumlu bir katma değer oldu. Böylece hem vatandaşlarımızı olumsuzluklardan kurtarıyoruz hem de yeni otopark alanları oluşturmuş oluyoruz. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce mayıs ayı içerisinde 24 binanın yıkımı planlanırken, geçtiğimiz hafta itibariyle de yıkım çalışmalarına başlandı. Amacımız, her yönüyle vatandaşlarımız için daha yaşanabilir bir kent inşa etmek” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.