Metruk binalar yıkılıyor

Karacabey Belediyesi, metruk binaların yıkımı ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Günde 3, 4 yıkım gerçekleştiren ekiplerin önünde şu an için 40’a yakın yıkılmayı bekleyen bina bulunuyor.
Belediye Destek Hizmetler Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği metruk binaları yıkım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Muhtarlarla iş birliği içerisinde gerçekleşen çalışmalarla mahalle aralarında bulunan yıkılmaya yüz tutmuş ve kötü amaçlarla kullanılmaya müsait binalar yıkılıyor. Yıkımların önceki günkü durağı ise Canbolu Mahallesi oldu. Yıkım anında metruk binanın duvarında bulunan yazı tüm bu çalışmaların gerekliliğini gözler önüne serdi. Bina üzerinde bulunan yazıda ‘Tiner Mekanı’ yazması, bu tarz binaların saçtıkları bir diğer tehdidinin de göstergesi oldu.
Yıkımlarla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Özkan, vatandaşlardan olumlu tepki aldıklarını belirterek, bina sahipleri ile anlaşmaya varıldığı takdirde zaman kaybetmeden bu binaların yıkımlarının gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Mahalle sakinlerine çağrıda bulunan Özkan, bu tür binaların olduğu bölgelerde vatandaşların muhtarlık aracılığıyla veya doğrudan Belediye’ye başvurmalarını istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.