Metin Çelik

Metin Çelik’in İl Başkanlığı dönemine baktıkça, Gürhan Akdoğan’a ne kadar haksızlık yapıldığı daha iyi anlaşılıyor.

Öncelikle Gürhan Akdoğan’ın daha özverili, daha çalışkan, daha medyatik ve performansının daha yüksek olduğunu belirterek hakkını vermiş olalım.

Gelelim Metin Çelik’e. Milletvekilliği sıralamasını beğenmeyip istifa ettikten sonra herkesten çok CHP’li görünen Metin Çelik İl Başkanı oldu. Her nedense o gün, bu gündür kayıplarda. Ne yer, ne içer, kimlerle düşer, kalkar belli değil. Sesi, soluğu çıkmıyor, nedense ismi pek duyulmuyor. CHP’yi gündeme taşımakta zorlanıyor her halde. Bu nedenle çok eleştiriliyor.

CHP İl Başkanı Metin Çelik nerede? Politika mı üretemiyor? Siyaset bugün değil de ne zaman yapılacak? Ana Muhalefet, ne zaman ve nasıl iktidar olacak? Yan gelip yatarak mı? Ya da kapalı kapılar ardında küçük hesaplar yaparak mı?

Karacabey ve Mustafakemalpaşa’nın sorumlusu Çelik’tir!

Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da CHP yerel seçimleri yitirirse bilesiniz ki sorumlusu İl Başkanı Metin Çelik olacaktır. Bursa politikasını bireysel tutkularıyla hareket ederek şekillendiren Metin Çelik’i görmezden gelen milletvekilleri suçlanacaktır.

Neden mi?

Dün de yazdım, Karacabey’de CHP yerel seçimleri kazanmaya ilk kez bu kadar yakın görülüyor. Bunda, rakiplerinin sapır, sapır dökülmesi ne kadar etkense, karınca gibi çalışan “Demir Leydi’nin” Başkanlığını başarıyla yürüttüğü CHP yönetiminin tutarlı mücadelesindeki rolü o kadar büyüktür.

CHP’nin yarışa, kafa kafaya girmesini sağlayan potansiyeli kimlerin nasıl oluşturduğu ortada. Un hazır, yağ hazır, şeker hazır.

Öyleyse, yapılması gereken de bellidir.

Metin Çelik ne yapıyor?

Mustafakemalpaşa’ya geçmeden önce Karacabey üzerinde oynanan oyunlara bakalım. Ismarlama aday arayışına giren Metin Çelik’in Karacabey CHP Örgütüne saygı göstermemesi doğru mudur? Emeği böyle mi savunacağız? Kapalı kapılar ardında üretilen politikalarla nereye varılır? Söyleyecek söz bulmakta zorlanıyorum. Şeffaflıktan uzak gizli, gizli yapılan görüşmeler sonunda ortaya çıkan yanlış hamleler, inanın aklıma Karacabey’de ve Mustafakemalpaşa’da seçim kazanılmak istenmiyormuş gibi düşünceler getiriyor.

Politikayı CHP’ye karşın, CHP dışında yapmaya çalışan Metin Çelik Karacabey’i gözden çıkarmış gibi tutum sergilerken Mustafakemalpaşa’da da benzer adımlar atıyor.

Mustafakemalpaşa’da İzzet Dede bir yıldır CHP belediye başkanı aday adayı olarak İlçe yönetimiyle birlikte sokak, sokak, mahalle, mahalle, köy, köy dolaşıp çalışma yaptı. Metin Çelik ve Bursa milletvekilleri de destek verdi. Nedeni, İzzet Dede’nin adaylığının aylar öncesinden kesinleşmiş olmasından.

Metin Çelik’in, Ramazan Bayramı’nda başvuru evraklarını aldığını, 22. Eylül’de Çeltikçi Kültür ve Sanat Festivali’nde, 5 bin kişinin önünde, İzzet Dede’nin elini kaldırarak, “6 ay sonra yapılacak olan yerel seçimlerdeki adayımızı sizlere emanet ediyorum. Adayımız İzzet Dede ile Mustafakemalpaşa’nın adına yakışır bir seçim olsun” dediğini bilmeyen yoktur.

İnsanı öne çıkaran, emek savunuculuğu yapan partinin İl Başkanı Metin Çelik, İlçe yönetimini de yanına alarak daha sonra ne fırıldaklar çevirdi biliyor musunuz? Ankara’nın haberi dahi olmadığı halde, “Genel Merkezimiz onayladı, adayımız Mehmet Küçükaşık’tır” söylentilerini yaydı.

Hiç de etik olmayan söylentiler yoğunlaşınca İzzet Dede çekilmek durumunda kaldı.

CHP İlçe ve İl yönetiminin İzzet Dede’yi yalnızlaştırırken uyguladığı işkence insanlığın yüz karasıdır.

Metin Çelik’in yaptığı siyaset hiç değişmiyorsa, CHP’den 2009’da Mustafakemalpaşa Belediye Meclisine bir tek üye seçilememiş olması şimdi daha iyi anlaşılıyor.

Çelik, “Atlı karınca “ gibi çalışanlar yerine, “Ağustos böceği” gibi oynayanları yeğliyor.

Neden acaba?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.