Mesleki Eğitim Merkezi’nden “Ustalara” duyuru

Karacabey Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Sezgin Ak, işyeri açma ve Ustalık Belgesi sahibi olanlara yönelik, “Usta Öğreticilik Eğitimi (İş Pedagojisi)” verileceğini duyurdu.
3308 sayılı yasanın 15.maddesine göre bir işyerinde çırak çalıştırabilmek için “Usta Öğreticilik Belgesi”nin gerekli olduğuna dikkat çeken Ak, Karacabey Mesleki Eğitim Merkezi'nin bu yönde bir çalışma başlattığını söyledi.
İşyeri açma veya Ustalık Belgesi sahibi olanlara Mesleki Eğitim Merkezi tarafından Usta Öğreticilik Eğitimi verileceğini belirten Müdür Sezgin Ak, kursu başarıyla tamamlayanlara söz konusu bölgeyi vereceklerini kaydetti.
Kurslarımız hafta içi 18.00 ile 21.00 saatleri arasında yapılacağını ve iki hafta süreceğini açıklayan Ak, “Kurs başvurularını almaya başladık. İlk etap kursumuz 25 Şubat 2013'te start alacaktır. Başvuruların durumuna göre de ikinci etap kurslarını da açmayı düşünüyoruz” dedi.
Usta Öğreticilik Belgesi almak için verilecek kurslarda istenilen belgeler ise şu şekilde sıralandı;
1. Ustalık veya işyeri açma belgesinin aslı ve fotokopisi,
2. Nüfus cüzdanı,
3. Fotoğraf (2 adet),
4. Başvuru formu (kurumdan verilecek).
Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Sezgin Ak, başvuruların yukarıdaki belgelerle birlikte şahsen yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.