Meslek Odalarından Türk-Türkiye İfadeleri K A L D I R I L A M A Z !

Sınır ötesinde zorlu bir savaş verdiğimiz, ulusal birliğe en fazla gereksinimimiz olduğu günlerde meslek odalarımızda bulunan Türk-Türkiye sözcüklerinin kaldırılması kabul edilemez.
Siyaset sahnesine çıktığı günden bu yana, her fırsatta, Türk, Türk milleti, Atatürk sözlerinden rahatsız olan iktidar partisi, Afrin harekatı sonrası Türk Tabipler Birliği’nin açıklamalarını gerekçe göstererek Türk ve Türkiye kavramları üzerinden yeniden tartışma ve bu kavramlara karşı saldırı başlattı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün hastalığı sırasında “beni Türk hekimlerine emanet ediniz” sözü ile Türk hekimlerine verdiği öneme paralel olarak Türk hekimlerinin ulusal sağlık sisteminin kurulup korunması yönündeki mücadelesinden hoşlanmayan iktidar, şimdi, Türk sözcüğü üzerinden bu örgütü parçalayıp yok etmek istiyor.
Türkiye’de hukuk mücadelesi kadar ulusal bağımsızlığın, Cumhuriyet değerlerinin, adalet duygusunun korunması mücadelesine önderlik eden Türkiye Barolar Birliği ile RTE arasında yakın zamanda yaşanan tartışmalar, Barolar Birliği’nin önündeki Türkiye sözcüğünün kaldırılması ile bir hesaplaşmaya dönüşüyor.
Türkiye Cumhuriyetinin inşaasının kahramanları ve ekonomik kalelerimizin savunucusu Türk mühendislerinin yıllardır sürdürdükleri ulusal bağımsızlık ve özelleştirme karşıtı mücadele de TMMOB örgütünün başındaki Türk sözcüğünün kaldırılması “cezası” ile karşılanıyor.
Bu girişim meslek odalarını bölüp parçalamak, işlevsizleştirmekten çok ulusal birliğin düşmanı bölücü ve gerici örgütlerin işine yarayacaktır. Unutmayalım ki yıllardır bu örgütlere sızıp ele geçirmek isteyen bir avuç bölücü ve gerici de Türk ve Türkiye sözcüklerine karşı açık, sinsi bir saldırı yöneltmekteydi. Bu girişim bu bir avuç bölücünün de hedeflerine ulaşması anlamına gelecektir.
Türkiye’nin yurtsever hekimleri, hukukçuları, mühendisleri halkıyla birleşip bu saldırıyı püskürtecektir. Kısa zaman önce siyasal iktidar öncülüğünde valilik binalarından, ulusal bankalardan TC harfleri kaldırılmak istendiğinde ne olduysa şimdi de o olacaktır.
Meslek Odalarından Türk-Türkiye İfadeleri
K A L D I R I L A M A Z !

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.