“Merhamet ve Paylaşma”da ikinci oldular

Bursa İHH İnsani Yardım Derneği’nin öncülüğünde, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa İl Müftülüğü ve Memur Sen Bursa Şubesi’nin katkılarıyla Ortaokul ve Liseler arasında düzenlenen “Merhamet ve Paylaşma” konulu mektup ve resim yarışması sonuçlandı.
Karacabey’i Ortaokullar Resim Kategorisi’nde temsil eden Karacabey İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Zeynep Durak , yaptığı resim ile ikincilik ödülünü kazandı.
Liseler Resim Kategorisi’nde ise Karacabey Anadolu Lisesi Öğrencisi İrem Saygısever yaptığı resimle ikincilik ödülüne layık görüldü.
“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin 5. yılı anısına düzenlenen yarışmanın ödüllerini Memur Sen Başkanı Ali Yalçın verdi. Günün önemine binaen yaptığı konuşmasında Memur Sen Genel Başkanı Yalçın şu sözlere yer verdi; “’Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesini destekliyorum. Bu proje kapsamında öğrencilerimizin küçük katkılarıyla şu an 25 bin yetim çocuğa ulaşıldı. Ben de bizzat bu yetimlerin bakıldığı coğrafyalarda bu yetim yavrularımızı ziyaret ettim. Bu iyilik hareketine şahit oldum. Geçen yıl Afrika’da Somali ve Sudan ziyaretlerimizde yetimhaneleri ziyaret ettim. Ve İHH’nın partner kuruluşundan kayıtları istedim . Kayıtlarda sınıfların baktığı yetimlerin kayıtlarını ve yetimleri gördüm ve kalbim mutmain oldu. Türkiye’ye dönünce de bu projeye katılanlara İHH da bağışlarınız kaybolmaz, kaydolur diyeceğim”
İHH Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman ve Teşkilatlanma Başkanı Mustafa Sevinç ödül törenini yerinde takip ederek başarılı öğrencilerin sevinçlerine ortak oldu.
Törenden sonra yaptığı açıklamada Kahraman, “Karacabey’den yarışmaya katılan öğrencilerimizin bu başarılarıyla gurur duyduk . Bundan sonrada başarılarının devamını dileriz” dedi
Gecede ayrıca İHH Karacabey Temsilciliği’ne Doğla Mahallesi’ndeki 10 yetime sahip çıkması dolayısıyla Teşekkür Beratı verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.