Meral Ailesi, Sağlık Bakanı’ndan yardım istedi

Yaşaması, ilik nakli yapılmasına bağlı olan 5 yaşındaki talihsiz Muhammet Ali Meral’in çektiği sıkıntılarını halkla paylaşmak isteyen, Olay TV muhabirleri Karacabey’de çekim yaptı.
Karacabey Gazi Mahallesinde oturan ve ilik nakli yapılmadığı takdirde yaşamını yitirecek olan 5 yaşındaki minik Muhammet Ali ile ilgili Meltem’de çıkan  haberler üzerine Karacabey’e gelen Bursa Olay TV muhabirleri dün Meral Ailesi’ni ziyaret etti.
Muhammet Ali’nin ölümle pençeleştiğini ve yaşaması için yardım beklediklerini tekrarlayan   Meral Ailesi, Olay Televizyonu aracılığla Sağlık Bakanı’na seslendi.
Talihsiz yavrularının iki yıldır Bursa Tıp Fakültesi’nde kontrol altında tutulduğunu ancak, burada ilik nakli yapılamadığı için, doktorlar tarafından 5 yaşındaki Muhammed Ali’nin her an ölebileceğinin belirtilmesi üzerine ne yapacaklarını şaşıran acılı Aile, “Çok kötü günler geçiriyoruz.
Yavrumuz gözümüzün önünde eriyor. Bizde onunla birlikte eriyoruz. Maddi-manevi çöküntü içindeyiz. Öncelikle devletimizi yanımızda görmek istiyoruz. Hiçbir gelirimiz yok. Kiralık bir evde oturuyoruz. Onun bile kirasını ödeyemiyoruz. Allah’tan ev sahibimiz babamız gibi, çok anlayışlı davranıyor. Bir kahvede garsonluk yaparak yetmese de idare ediyoruz. Komşularımızdan Allah razı olsun. Çocuğumuzu haftada üç gün Tıp Fakültesine kontrole götürmemiz gerekiyor ancak, paramız yetmediği için aksatıyoruz. Zaten Tıp Fakültesi doktorları da fazla birşey yapamayacaklarını ve Muhammet Ali’nin bir şekilde ilik nakli yapılmazsa yaşama şansının tükenmek üzere olduğunu söylüyorlar. Bu da bizi bitiriyor” diye konuştu.
Meral Ailesi, üç gün önce Kayseri Erciyes Üniversitesi bünyesinde 24 Haziran 2009 tarihinde yeni açılan Şahinur Dedeman Kemik İliği Nakli ve Kök Hücre Araştırma Merkezi’nde ilik naklinin yapılabileceğini öğrendiklerini ve çok sevindiklerini dile getirdi. Ancak hastanenin 10 yaş üzerindekiler için lisanslı olduğunu ve bu nedenle de Erciyes Üniversitesi’ne gidebilmemiz adına Sağlık Bakanlığı’nın özel izin vermesi gerektiğini dile getirdi.
Özel izin alınması için Sağlık Bakanlığı’na seslenen anne Ayşe ve baba Mustafa Meral, Muhammed Ali’nin yaşaması yüzde 1 ihtimal dahi olsa Kayseri Erciyes’te kök  hücre nakli yapılmasını istediklerini kaydetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.