Memleket Partisi’nde Bursa dışlandı!

Muharrem İnce liderliğindeki Memleket Partisi ilk kurultayını gerçekleştirdi.

Böylece 6 ay sonra yapılacak her türlü seçime girme hakkı kazandı.

Kamuoyunda geniş yer almasa da Muharrem İnce’nin coşkulu konuşması, sivri dili, nokta atışı yaptığı eleştiriler yankı yarattı.

Kurultaya giden binlerce insan Ankara’dan umutla döndü.

**** 
Peki bu kurultayda Bursa istediğini aldı mı?

Ne yazık ki hayır…

Bursa’nın iki kurucusu da Parti Meclisi listesinde yer almadı.

Ne İlkay Yıldırım listede kendine yer bulabildi ne de Ruşen Sever

Bursa önümüzdeki dönem Parti Meclisi’nde temsil edilmeyecek.
 **** 
Listede kendine yer bulan tek isim Yüksek Disiplin Kurulu’na giren, Güner Aklan’ın karşısında il başkan adayı olup seçimi az farkla kaybeden Cavit Kaya oldu.

Bu da gösteriyor ki, Genel Başkan Muharrem İnce, ince bir denge yaparak, Bursa’dakilere “İyi çalışmadınız, Bursa’da örgütlenmeyi başaramadınız. Dersinize çalışın gelin” demek istedi.

 **** 
Ancak, Genel Başkan İnce’nin Cavit Kaya hamlesi Bursa delegelerini kızdırmış olacak ki, 37 Bursa delegesinden Kaya’ya sadece 7 oy çıktı. Cavit Kaya kendi memleketinden gelen insanlardan 30 çizik yedi.

**** 
Bu yazının dipnotu: Memleket Partisi kurultayına AKP, MHP ve HDP temsilci göndermezken Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın CHP’yi temsilen kurultayda hazır bulundu.

MUHARREM İNCE’DEN ALİ ERBAŞ’A GÖNDERMELER!



Memleket Partisi kurultayında Muharrem İnce’nin Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a yönelik sözleri çok dikkat çekti:

Bir din adamı her gün ekranlarda fetva veriyor. Günaydını konuşuyor, karidesi konuşuyor ama yurtlarda tecavüze uğrayan çocukları konuşmuyor. İktidar ise buna ses çıkarmıyor. Sen ‘günaydın’ denmesine laf ediyorsun, sen Tayyip Erdoğan’ın şeyhülislamı mısın? Günaydın da bizimdir, aleyküm selam da bizimdir. Atatürk de bizimdir. Fatih Sultan Mehmet de bizimdir. Sana soracak halimiz yok. İşine bak, önüne bak. Yurtlarda tacizleri tecavüzleri, haramı helali anlat.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.