Medya üzerindeki baskılara tepki!

Karacabey Meltem Gazetesi, “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” nedeniyle okuyucuların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Dün, Gazetemizi ziyaret eden CHP Yöneticileri ile Ziraat Odası Yöneticilerini kapıda karşılayan İbrahim Bursalı,  “Düşündüğünü yazamayan ya da yazdı diye cezaevlerinde çürütülen gazetecilerin bayramı olabilir mi?” dedi. Medya üzerinde son 10 yılda yaşanan baskıların dayanılmaz boyutlara ulaştığını dile getiren Bursalı, “100'ün üzerinde gazetecisi cezaevinde bulunan ülkelerde demokrasiden söz edilemez. Yalnızca 2 ay süren Gezi olaylarında 80'e yakın gazeteci tutuklandı. Bir o kadar da işten atıldı. Meydanlardaki demokrasi ve özgürlük istemlerini sorgulayan da yargılayan da diktatördür” şeklinde konuştu.

CHP: “Özgür basın istiyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Gönül Avil, “Düşündüğünü özgürce yazabilen, ilkeli ve tarafsız gazeteciliğin suç olmadığı bir ülkede yaşamak istiyoruz” dedi.

“Basın Bayramı” nedeniyle Meltem'i ziyaret eden CHP'liler, AKP iktidarının gazeteciler üzerindeki baskısından yakındı.

Avil, "Basında sansürün kaldırıldığı tarih olan 24 Temmuz 1908'den bu yana kutlanan Basın Bayramı'nı, sansür ve baskılar altında görev yapmak zorunda olmadan, iktidarın baskısından uzak, demokratikleşmenin gereği olan özgür haber alma ve verme hakkının engellenmediği, gazetecilerin hapishanelerde çürütülmediği, özgürce yazabilen gazeteciliğin suç olmadığı bir ülkede yaşamak istiyoruz ki demokrasiyle idare edildiğimizi anlayabilelim.. Basın özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kaldırıldığı, düşüncelerin suç olmaktan çıkarıldığı, basın emekçilerinin sosyal ve ekonomik haklarının geri verildiği, siyasi iktidarın basın emekçilerine karşı zalimce sürdürdüğü baskıları sona erdiği yarınlar dileğiyle 24 Temmuz Basın Bayramı'nızı kutluyoruz” dedi.

Ziraat Odası: “Basın demokrasinin sesi olmalıdır”

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu ile Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Sefer Pullu, çiftçinin sorunlarını gündeme taşıyan Meltem Gazetesi'ne başarı diledi.

“Basın Bayramı” nedeniyle dün Meltem'i ziyaret eden Karahasanoğlu ile Pullu, Gazeteci İbrahim Bursalı'nın konuğu oldu.

Basının önemine değinen Karahasanoğlu ile Pullu, "Çiftçinin sorunları yerel basınımız sayesinde gündeme geliyor. Her zaman sesimiz oluyorsunuz. Zor koşullar altında halkın bilinçlendirilmesi ve toplumun aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getiriyorsunuz. Türk basınında sansürün kaldırılışının 105. yıl dönümünde Basın Bayramı'nızı içtenlikle kutluyor, gazetecilere baskı yapılmayan, daha özgür ortamdaki çalışmalarınızda başarılar diliyoruz" şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.