Meclis yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi

Karacabey Belediye Meclisi, yeni yılın ilk oturumunu önceki akşam gerçekleştirdi. Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan oturumda gündem dışı gelen maddelerle birlikte 24 konu görüşüldü. AKP’li üye Gülten Kapıcıoğlu’nun kar yağışı nedeniyle katılamadığı toplantıda, diğer tüm üyeler hazır bulundu.
Toplantı öncesi mahalle ismi değişikliği talebinde bulunan Bakırköylüler, katılımcılara çiğbörek ikram etti. Bakırköylü kadınların hazırladığı çiğböreği enfes bulan Başkan Ali Özkan, köye yapılması planlanan yatırımlarla ilgili bilgi vermeyi de ihmal etmedi. Bakırköy’ün cazibe merkezine dönüşeceğini belirten Başkan Özkan, “Hal ve Kamyon Garajı’nı Bakırköy’e taşıyacağız. Bölge hareketlenecek ve istihdam sağlanacak. Bakırköyümüz cazibe merkezi olacak” dedi.
Ardından geçilen ilk gündem maddesinde “Geçen Toplantı Zaptı” onaya sunuldu. Bu sırada söz alan MHP’li Adnan Akın, kimlerin hangi yönde oy kullandığının tutanaklarda yer almadığını söyledi. Tutanaklarda üyelerin evet, hayır yada çekimser yönde oy kullandığının belirtilmesini isteyen Adnan Akın, grup olarak bu maddeyi onaylamayacaklarını dile getirdi. Ardından yapılan oylamada, MHP ve CHP’lilerin ret oyuna karşın “Geçen Toplantı Zaptı” oy çokluğu ile kabul edildi.
Gündemin ikinci maddesinde, Fevzipaşa merasından köye elektrik getirmek için 1960’lı yıllarda satılan, ancak yargı kararıyla tapuları iptal edilerek tekrar mera vasfına dönüştürülen 3 parselle ilgili konu görüşüldü. İlgili komisyonun ‘yargı kararına meclisin müdahale edemeyeceği’ yönündeki görüşünü AKP’li üyeler onaylarken, MHP kanadı ise mağduriyetin giderilmesi için çözüm aranmasını istedi. Yapılan oylamada MHP’lilerin ret oyuna karşın komisyonun kararı oy çokluğu ile kabul edildi.
Gündemin üçüncü maddesinde “İlan ve Reklam Vergisi”nde indirim yapılması oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada İlan ve Reklam Vergisi”ndeki indirim oybirliği ile kabul edildi. Alınan kararla, ilan ve reklam amacıyla dağıtılan broşür, katalog, duvar ve cep takvimleri, biblolar veya benzerlerinin her biri için alınan 0,15 TL, 0,05 TL’ye düşürüldü. Yapıştırılacak çeşitli afişler ve benzerlerinin beherinin metrekaresi için alınan 0,30 TL ise 0,15 TL’ye indirildi.
“Hayvan ahır ve damlarına meskun mahal dışında yer belirlemesi” konusunun görüşüldüğü dördüncü madde, Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun belirlediği çalışmaların yapılması için oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin diğer önemli maddeleri arasında şu kararlar alındı:
Hukuk Komisyonu üyesi AKP’li Faruk Türe’nin başkan yardımcılığına görevlendirilmesi nedeniyle komisyondaki görevine Hamiyet Özenli getirildi.
Denetim Komisyonu’na önerilen AKP’li Erdem İşcan, İsmail Yozgat, Hatice Kılıç, MHP’li Cem Barış Akınsal ve Ahat Şanlı yapılan oylamada komisyon üyeliğine seçildi.
Belediye’nin ortağı olduğu Belkar Temizlik Turizm Akaryakıt Nakliyat Tarım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne tüzel kişi temsilcisi olarak Başkan Ali Özkan getirildi.
Bakırköylülerin isim değişikliği talebi tüm üyelerce kabul edildi. Alınan kararla ‘Bakır Mahallesi’ ismi, ‘Bakırköy Mahallesi’ olarak değiştirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.