“MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ HIZLA YAYILIYOR”

CHP Bursa Milletvekili Prof.Dr.Yüksel Özkan, “maymun çiçeği” virüsü ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA’ ya sorular yöneltti.
MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ HIZLA YAYILIYOR
Dünyada endişe uyandıran virüs ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Yüksel Özkan, “genelde tropikal bölgelerde yayılan maymun çiçeği virüsü başta ABD olmak üzere, Kanada ve Avrupa ülkelerinde yayılmaya başladı. Dünyada 23 ülkede,257 vaka ve 127 şüpheli vaka tespit edildi” dedi.
DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ UYARIYOR
Yüksel Özkan, Dünya Sağlık Örgütü’nün, hastalığın hızla artmasından endişe duyduğunu ve vakaların yayılacağı öngörüsünde bulunduğunu ifade etti.
Maymun çiçeği virüsü konusunda birçok ülkenin tedbir aldığını dile getiren Özkan, Türkiye’de Sağlık Bakanlığı tarafından açıklama yapılmadığına dikkat çekti.
SEYAHAT EDEN KİŞİLER RİSK ALTINDA
Dünyadaki vakaların büyük çoğunluğunun, riskli bölgelere seyahat eden kişilerde görüldüğünü belirten Yüksel Özkan, Türkiye’de bu konuyla ilgili önlem alınmadığına işaret etti ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan sorularına yanıt vermesini beklediğini söyledi.
CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, altı milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan covid-19 salgınıyla mücadele devam ederken, yeni bir salgının hızla yayılmasından tedirgin olduklarını söyleyerek açıklamasını tamamladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.