Mavi-siyahlılar galibiyet hasretine son verdi

TFF 3’üncü Lig temsilcimiz Karacabey Belediyespor, hafta sonu konuk ettiği Muğlaspor’u duran toplardan bulduğu iki golle mağlup ederek 6’ncı sıraya yükseldi.
Karşılaşmaya, Muzaffer Sarıibrahim, İsmail Çokçalış, Hüseyin İriç, Gökhan Çetinus, İlyas Yılmazer, Cemal İşleyen, Adem Aydın, Batuhan Ayvaz(XXX) (Dk.90+2 Cenk Özkaçar), Anıl Yıldırım, Mahmut Şeker(XX) (Dk.68 Ömer Akman X) ve İlker Avşar(X) (Dk.82 Ercan Karaca) onbiriyle çıkan mavi-siyahlılar, kötü bir oyun sergilediği maçta Muğlaspor’u, duran toplardan bulduğu gollerle 2-1 yenmeyi başardı.
Pazar günü oynanan karşılaşmada ilk atak 9’uncu dakikada konuk Muğlaspor’dan geldi. Karacabeyli oyuncu Cemal İşleyen’in top kaybı sonrası topla buluşan Rıdvan Çelik’in ceza alanına girerken kaleye gönderdiği top az farkla yandan auta gitti.
11’inci dakikada bu kez kaleyi yoklayan taraf Karacabey Belediyespor oldu. Sol kanattan ceza alanına girerken Adem Aydın’ın kaleye çektiği şutta top defans oyuncusuna çarpıp kaleci Barış Başkan’ı zor durumda bıraksa da, kaleci Barış son anda topu kornere çelmeyi başardı.
Rakip kaleye gitmekte zorlanan Karaca, 15’inci dakikada ceza alanı sağ çaprazından bir serbest atış kazandı. Topun başına geçen İlyas Yılmazer, yaptığı şık vuruşla topu tam köşeden ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.
Duran toptan bulduğu golle öne geçen Karaca, bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamayınca rakip kaleye de gitmekte zorlanırken, 28’inci dakikada Muğlaspor gole yaklaşan taraf oldu. Semih Ergül’ün ara pasıyla hareketlenen Rıdvan Çelik’in, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleye gönderdiği top kaleci Muzaffer’de kaldı. Bu aynı zamanda ilk yarınında son etkili pozisyonu oldu.
İkinci yarıda ilk etkili atak 52’nci dakikada Karacabey Belediyespor’dan geldi. Batuhan Ayvaz’ın ceza alanına girerken çektiği şutta kaleci Barış’ın yumrukladığı top İlker Avşar’ın önüne düştü. İlker’in boş pozisyonda kaleye gönderdiği topu kaleci Barış bir kez daha uzaklaştırmayı başarınca Karaca net bir gol pozisyonundan yararlanamamış oldu.
68’inci dakikada rakip Muğlaspor bir kez daha Karacabey kalesine geldi. Rıdvan Çelik’in serbest atıştan gönderdiği topla ceza alanı içinde buluşan Polat Ertek’in vuruşunda top az farkla yandan auta gitti.
Karacabey Belediyespor 70’inci dakikada bu kez ceza alanı sol çaprazından bir serbest atış daha kazandı. Batuhan Ayvaz’ın ceza alanına gönderdiği topu Muğlaspor defansı ceza alanı dışına uzaklaştırsa da topla buluşan Anıl Yıldırım’ın şık vuruşunda top ağlarla buluştu ve Karaca bu golle 2-0 öne geçti.
Bu golün hemen ardından Karacabey kalesine yüklenen Muğlaspor, 73’üncü dakikada Salim İyik’in ayağından bulduğu golle farkı bire indirse de, kalan dakikalarda başka gol olmayınca Karacabey Belediyespor sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.
Oynadığı kötü futbola rağmen duran toplardan bulduğu gollerle maçı kazanmasını bilen ve 3 puanın sahibi olan Karaca, bu futbolla gelecek maçlarda nasıl sonuçlar alır bilinmez ama 19’uncu hafta sonunda topladığı 28 puanla ligde 6’ncı sırada yer aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.