Matlı’dan, “Süt” gibi açıklama

AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, her yıl 21 Mayıs tarihinde kutlanan “Dünya Süt Günü” ile ilgili yaptığı açıklamada, başta gelişme çağındaki çocuklar olmak üzere herkes için gerekli olan sütün vazgeçilmez bir besin kaynağı olduğunu söyledi.
    Hızla artan dünya nüfusu nedeniyle süt ve süt mamullerinin stratejik bir ürün haline geldiğine de dikkat çeken Matlı, “Sütün içecek olarak kullanımının yanı sıra, yoğurt, peynir, tereyağı gibi gıda maddesi halinde üretilmesi ve tüketilmesi, süte olan ihtiyacın bir başka boyutudur. Sütün katma değerini artırarak yoğurt, peynir, tereyağı olarak imal edilmesi ekonomiye önemli katkı sağlamakta bundan da üreticisinden tüketicisine kadar bütün kesimler fayda elde etmektedir” şeklinde konuştu.
    Gelişmiş ülkelerdeki süt tüketim oranları hakkında bilgi veren Matlı, “Gelişmiş ülkelerde süt tüketim rakamlarını Türkiye ile mukayese ettiğimizde; kişilerin Avrupa Birliği'nde Türkiye'nin 10,7 katı, Amerika Birleşik Devletleri'nde ise 11,8 katı daha fazla süt içtiği ortaya çıkıyor” diye konuştu.
    AB ülkelerinde bir inekten ortalama 6 ton süt alındığına dikkat çeken Önder Matlı, Türkiye’de bu ortalamanın ancak 2 ton civarlarında olduğunu ifade ederken, inekten elde edilen verimliliğin arttırılmasına vurgu yaptı.
    Geçtiğimiz yıl başlatılan okul sütü projesinin önemine değinen Matlı şunları söyledi: “Biliyoruz ki süt, hepimizin en vazgeçilmez gıda maddelerinden biridir. Süt ve ürünlerinin güvenli bir biçimde tüketimini arttırmak hükümetimizin her zaman önceliği olmuştur. Geçtiğimiz yıl başlatılan okul sütünden vazgeçilmeyecek, bu projenin güvenli bir biçimde uygulanması sağlanacaktır. “
    AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Hayvancılık Komisyonu Üyesi Önder Matlı açıklamasının sonunda, cefakar süt üreticileri başta olmak üzere, hayvanların bakılıp büyütülmesi ve sağımına kadar çalışanlar ile toplanan sütleri taşıyanlara ve sütü işleyip yoğurt, peynir, tereyağı gibi nihai mamul haline getiren herkesin ve bütün üreticilerin Dünya Süt Günü ve Süt Haftasını kutladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.