Matlı’dan “Hastane” müjdeleri!

*Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi inşaatı başlıyor.

*Karacabey Devlet Hastanesi projesinde revizyon çalışmaları sürüyor.

*Keles Devlet Hastanesi ihalesi 20 Mart 2012 tarihinde yapılacak.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun ile yapılan görüşmeler sonucu Karacabey ve Keles Devlet Hastanelerinde planlanan yatak sayıları arttırıldı.

Milletvekili Matlı, “Halkımız tarafından uzun süredir beklenen Mustafakemalpaşa ilçemize 200 yataklı Devlet Hastanesi ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı işi ihalesi 05 Ocak 2012 tarihinde yapılmıştır. Aksu İnş. A. Ş. firması 35 milyon 535 bin TL bedelle ihaleyi kazanmıştır. Kesinleşen ihale sonucu 02 Şubat 2012 tarihinde isteklilere bildirilecektir. İstekli ile son sözleşme imzalama tarihi 08 Mart 2012’dir.

Karacabey’e 100 yataklı yerine 150 yataklı Devlet Hastanesi yapılabilmesi için  Sağlık Bakanlığı İnşaat ve Onarım Dairesi Başkanlığından projeleri üzerinde revizyon yapıldığından çalışmalar devam etmektedir.

Keles ilçemize 25 yataklı yeni Devlet Hastanesi işinin ihale için gerekli keşif, metraj ve yaklaşık maliyet çalışmaları için hizmet alımı yapılmıştır. Yaklaşık maliyetin tespitini müteakip 20 Mart 2012 tarihinde ihalesi yapılması planlanmaktadır.

Halkımızın yüksek standartlarda sağlık hizmeti almasını sağlamak için yatırımları yakından takip ediyoruz. Sağlık alanında Türkiye genelinde  başlatmış olduğumuz seferberlikte vatandaşlarımıza hizmet için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.