Matlı İlköğretim’e bravo!

Matlı İlköğretim’e bravo!
*Ömer Matlı İlköğretim Okulu Karacabey’de bir ilk’e imza atarak İngilizce oyun sahneledi.
*İngilizce Öğretmeni Şirin Birkan’ın yazıp sahnelediği oyunda Ömer Matlı İlköğretim Okulu Öğrencilerinin başarılı performansı izleyenleri hayran bıraktı.
Karacabey Ömer Matlı İlköğretim Okulu önceki gün gerçekleştirdiği İngilizce Tiyatro etkinliğiyle bir ilk’i gerçekleştirdi. Genellikle özel kolejlerde yapılan İngilizce tiyatro etkinliği, ilk olmasıyla Karacabey’de örnek oldu. 7 bölümden oluşan tiyatroda öğrencilerin başarılı performansları izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.
Ömer Matlı İlköğretim Okulu Müdürü Erol Parik, etkinlik öncesi yaptığı konuşmada, bu yıl açtıkları ‘Yabancı Dil Laboratuarı’nın meyvelerini kısa sürede toplanmaya başlanılmış olmasından son derece memnun olduğunu dile getirdi. Parik, “Okulumuza mükemmel donanımlı Yabancı Dil Laboratuarını kazandıran, yardımsever işadamları Önder ve Özer Matlı kardeşlere sonsuz minnettarlığımızı sunarız. Öğrencilerimizin çok kısa sürede günlük pratik İngilizce seviyesine ulaşmasından son derece gurur duyuyoruz “ dedi.
Tiyatro’nun yazarı ve derleyicisi İngilizce Öğretmeni Şirin Birkan, okullarındaki yabancı dil laboratuarının kalite ve donanımları bakımından kolej düzeyinde olduğunu dile getirdi. Birkan, öğrencilere kısa sürede günlük hayatta kullanılan İngilizceyi öğretmeyi amaçladıklarını vurguladı. Birkan; “İngilizce Drama faaliyeti ülkemizde nadir yapılan bir Eğitim etkinliğidir. Drama faaliyetiyle öğrenciler kendilerini daha rahat ifade etmektedir. İngilizce dil becerilerini, konuşma kalıplarını ve günlük hayatta İngilizceyi nasıl kullanmaları gerektiğini yaşayarak öğreniyorlar. İngilizce dünya üzerinde üç buçuk milyardan fazla insan tarafından konuşuluyor. Geçen yılın rakamlarıyla bir buçuk milyonu aşkın kelime hazinesiyle dünyanın en büyük ve en çok konuşulan dilidir. Ömer Matlı İ.Ö.O. Avrupa Birliği sürecindeki Türkiye çocukları İngilizceyi daha iyi öğrenmelerini amaçlayan bir etkinliğe imza atmaktayız. Bu dili bildik yöntemlerin aksine şarkılar, demolar, tiyatro ve dramalarla öğretmeyi hedefliyoruz. Bu eğitim faaliyeti Karacabey’de bir ilktir. İngilizce drama faaliyeti genelde özel okullar tarafından yapılmaktadır. Devlet okullarında ise çok az görülmektedir. Bu yönden Ömer Matlı İ.Ö.O. İngilizce Drama Ekibi İlçemizin tek örneğidir. Ekibimiz yaşları 8 ile 13 arasında değişen öğrencilerimizden oluşmaktadır. Tüm ekip hedef dil olan İngilizceyi başarıyla kullanmaktadır.” dedi
Ömer Matlı İ.Ö.O. öğrencilerinden Büşra Sarı’nın sunumunu gerçekleştirdiği 7 bölümden oluşan tiyatroda şu oyunlar sahne aldı: 1.Goldilocks and Three Bears (Altın Saçlı Kız), 2.People work(mevsimlerle ilgili bir demo), 3.Time for another year! (aylarla ilgili bir demo) 4.The Frog Family (Kurbağa Ailesi), 5.Old Mac Donald(Ali Baba’nın Çiftliği-hip hop versiyonu), 6.The Wheels on the Bus(Otobüs şarkısı), 7.The Little Red Riding Hood(Kırmızı Başlıklı Kız) Öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan tiyatro severler oyunu büyük bir hayranlıkla izledikten sonra salondan keyifle ayrılırken, konuklar arasında; Seçim Müdürü Cemil Tosun, Sulh Hukuk Hakimi Şaban Kaplan, Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Dingin, Öğretmen evi Müdürü Bilgin Öger’de yer aldı. İngilizce aksanlarındaki başarıları ile de dikkat çeken oyuncu ve teknik kadroda yer alan; Ezgi Dilan Güzelçay, Mine Özdemir, Merve Karaaslan, Müge Acar, Emre Ateş, Umut Onur Aydın, Neslihan Ayşe Parik, Gözde Kaplan, Melis Epli, Emine Mut, Oğuzhan Yavuz, Aybüke Aytekin, Serhat Karakuş, Furkan UZ, Yılmaz Yumitkan, İrem Ahlılar, Elanur Karakelle, Deniz Düdükçü, Ebru Çolak, Ramazan Özak, Merve Kekeç, Ümit Öner, Enes Demiralay, Hülya Atar, Hilayda Sülük, Nursel Karakuş, Esra Bilge, Seda Durak, Melis Kaçar, Esen Ömür, Yasemin Göksel, Volkan İrik etkinlik sonunda büyük övgü topladı ve ayakta alkışlandı.
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.