MASKE KURALINA UYAN YOK!

Tehlike büyüyor ancak, Karacabey’de görünen o ki, Korona kimseyi rahatsız etmiyor…

Karacabey’de Koronavirüs nedeniyle alınan önlemler görünen o ki, pek de önemsenmiyor. Korona belasının yeniden hortladığı görülürken, vatandaşların büyük bölümünün önlemleri fazla önemsemediği dikkat çekiyor. Örneğin, maske takma zorunluluğu olduğu halde sokaklarda genellikle kurallara uyulmadığı görülüyor.

Özellikle maske kuralını yok sayanlara, “Neden maskenizi takmıyorsunuz?” sorusu yöneltildiğinde, “Canım istemiyor.” “Muhabbet ediyorduk.” “Bakkala kadar gidiyorum.” “Sigara içiyordum. “Şimdi takacaktım.” gibi verilen saçma sapan yanıtlarla karşılaşılıyor.

Görünmeyen katile karşı son derece duyarsız bir görüntü veren bazı vatandaşların maskelerini çene altında, kola takık şekilde kullanmaları, bazılarının ise hiç maske takmamaları yoğun eleştirilere neden olmaya başladı.

Seyahat kısıtlamasına kadar ilçeler arasında en az vaka görülen Karacabey’de son haftalardaki artış bir hayli tedirginlik yarattı.

Maske denetimi sürüyor

Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri ise maske denetim çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Denetimlerde maske takmayan vatandaşlara idari para cezası uygulanıyor. COVID-19 ile mücadele kapsamında ilçenin birçok noktasında polis ve bekçiler tarafından maske kontrolleri devam ederken, vatandaşların polis noktalarından geçtikten sonra maskelerini indirdikleri gözlendi.

Okullar açılmadan 2 okulda korona çıktı

Karacabey’de MTAL ve İMKB MTAL’da koronavirüs vakasına rastlandı. Mesleki çalışmalar için okullarda eğitim alan 2 öğretmene şikayetleri üzerine koronavirüs testi yapıldı. Test sonucu pozitif çıkan öğretmenler tedavi altına alırken, temas ettiği kişilerde evlerinde karantina altına alındı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.