Marmarabirlik, Karacabey zeytinini alacak

Marmarabirlik, Karacabey zeytinini alacak
Karacabey Ticaret Borsası, Başkan Ekrem İşcan önderliğinde, Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Refi Taviloğlu’nu ziyaret ederek, bölgeden alınan zeytinlerin tescil işlemlerinin Borsa tarafından yapılması ve gerekli koşulların oluşması halinde Karacabeyli zeytin inin Marmarabirlik tarafından alınması yönünde söz aldılar.
Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem İşcan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Bertan, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Durmaz, Celali Kavaz, Vahap Aka ve Genel Sekreter İbrahim Temel’den oluşan Ticaret Borsası heyeti, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Refi Taviloğlu ve Genel Müdür İsmail Muzaffer Eren’le bir araya geldi.
Ticaret Borsası Başkanı Ekrem İşcan, sofralık zeytin fidanı dikimine verilen teşvik nedeniyle Karacabey’de son yıllarda zeytin üretiminde büyük bir artış yaşandığını ifade etti. Bu yıl 6 bin ton olan zeytin üretiminin gelecek yıl 10 bin tonu bulacağını belirten İşcan, çizilecek bir yol haritasıyla ürünlerin Marmarabirlik tarafından alımının sağlanmasını talep etti.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Refi Taviloğlu, bünyesindeki İznik, Orhangazi, Gemlik, Mudanya, Erdek, Edincik, Marmara Adası ve Mürefte kooperatiflerinde yaklaşık 30 bin ortağının ürününü değerlendirdiklerini kaydetti. Refi Taviloğlu, “Yurt genelinde sofralık zeytin üretiminde teşvik nedeniyle yaşanan olağanüstü artış karşısında Marmarabirlik, mevcut sınırların dışından yeni ortak alınmasına sıcak bakmıyor. Ancak, yapılacak olan müşterek çalışma ve devlet birimlerinden de destek almak suretiyle, Karacabey bölgesi üreticisinin ürünlerinin alımı konusunda bir model ortaya koyarak hayata geçirilmesinin mümkün olabilir. Bu kapsamda her türlü araştırma konusunda Marmarabirliğin özverili olarak çalışmalara katkıda sağlayacağından kuşkusunuz olmasın” dedi.
Ticaret Borsası olarak Marmarabirliğin Karacabey’de bir ayağını oluşturabileceklerini söyleyen Ekrem İşcan, ‘’ Borsa olarak her türlü desteğe hazırız. Yeter ki siz bir yol haritası çizin ve bizde buna uyalım ve zeytin üreticilerimizin mağduriyetlerini giderelim ‘’ şeklinde konuştu.
Marmarabirliğin Karacabey bölgesinden aldığı zeytinlerin tescil işlemlerinin Ticaret Borsası tarafından yapılmasını da talep eden yetkililer, bu konuda da Taviloğlu’ndan olumlu yanıt aldılar.
Gemlik, Mudanya, Erdek, Orhangazi, İznik, Edincik, Mürefte ve Marmara Adası’nda kooperatifleri bulunan Marmarabirlik, yaklaşık 30 bin ortağından aldığı ürünü işleyerek Bursa’daki entegre tesislerinde ”salamura”, ”yağlı salamura”, ”yağlı sele”, ”zeytin yağı” ve ”zeytin ezmesi” üretiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.