Maden şehitleri için dernek girişimi

Mustafakemalpaşa’ya bağlı Bükköy’de iki yıl önce meydana gelen ve 19 madencinin yaşamını yitirdiği patlamanın ardından madenci yakınları önceki gün, Türkiye’nin ilk “Maden Şehitleri Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini” kurmak için adım attı.

Hükümet Konağı’nda bulunan Dernek işlemleri bürosuna gelen aileler, gerekli başvuruyu yaparak dernekleşme yolundaki ilk girişimini gerçekleştirdi.

Madenci ailelerine sözcülük yapan Nihat Hanay, bugüne kadar ülkede yaşanan çok sayıdaki patlamaların ardından yakınlarını kaybeden ailelerin böyle bir dernekleşme yoluna gitmediklerini anımsattı.

Hanay, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, tüm ülkede kömür madeni, mermer madeni, bor madeni gibi tüm madenleri kapsayan bir dernek kurarak mağdur ailelerimiz ile birlik olmayı planlıyoruz. Amacımız bizler gibi yakınlarını kaybeden ailelerin mağduriyetlerini giderebilecekleri, çocuklarımızın okul masraflarını karşılayabilecekleri ve onlara her konuda yardımcı olmaya çalışacağımız bir çatı altında toplanmak. Türkiye’nin neresinde olursa olsun bu tür aileleri derneğimizde üye olarak görmek istiyoruz. Tabi bu aşamada değerli iş adamlarımızdan ve hayırsever vatandaşlarımızdan da derneğimiz adına yardımlarını ve duyarlılıklarını bekliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.