Maden kazasına 5 yıl hapis

Dünkü davada 6 sanıktan 5’i tutuklandı, biri beraat etti:

10 Aralık 2009'da meydana gelen olayın görüldüğü Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin önceki duruşmasında mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı, kusurlu oldukları gerekçesiyle Bükköy Madencilik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan'ın da aralarında bulunduğu 6 sanık hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemişti.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek’ suçundan yargılanan Maden Ocağı İşletme Müdürü Hayrettin Çelik, Taşeron Firmanın Sahibi Fahrettin Şolpan, Ocak Vardiya Şefi Bayram Erdoğan, Bükköy Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan ile diğer yönetim kurulu üyeleri Orhan Latif Ercan, Kasım Karataş ve taşeron firmaya işçi bulan Ahmet Yalvaç'ın yargılanma sürecinde sona gelindi.

Davanın önceki duruşmasında mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aybek, Bükköy Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan, şirketin diğer yönetim kurulu üyeleri Orhan Latif Ercan ve Kasım Karataş ile ocak şefi Bayram Erdoğan, taşeron firmanın sahibi Fahrettin Şolpan ve İşletme Müdürü Hayrettin Çelik'in 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' suçundan 15'er yıla kadar hapsini istedi.

Savcı Aybek, sanıklardan ocağa işçi bulan ve işçi olarak çalışan Ahmet Yalvaç'ın ise meydana gelen kazada bir kusurunun olmadığı için beraatını istemiş, Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanık ve müdahil avukatlarına esas hakkında son savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı düne ertelemişti.

Mahkeme heyeti, aralarında Bükköy Madencilik A.Ş.'nin sahibi Nurullah Ercan'ın da bulunduğu tutuksuz 6 sanığa 5 yıl ile 6 yıl 8 ay arasında değişen hapis cezası verdi. Bir sanık ise beraat etti.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek ve yaralamak' suçundan yargılanan maden ocağı sahibi Nurullah Ercan ile yönetim kurulu üyeleri Orhan Latif Ercan ve Kasım Karataş önce 6 yıl hapis cezasına çaptırıldı. Mahkeme daha sonra sanıkların cezasını 5 yıla indirdi.

Maden Ocağı İşletme Müdürü Hayrettin Çelik, taşeron firmanın sahibi Fahrettin Şolpan ve Ocak Vardiya Şefi Bayram Erdoğan hakkında ise önce 8 yıl hapis cezası kararı veren mahkeme daha sonra bu cezayı 6 yıl 8 aya indirdi. Cezalarda ertelemeye gitmeyen ve para cezasına da çevirmeyen mahkeme Ahmet Yalvaç'ın ise beraatına hükmetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.