‘Longoz Maratonu’ ses getirecek!

İlçenin sahip olduğu eşsiz değerlerin, ülkemiz ve dünya gündemine taşınması hedefiyle birçok başarılı çalışmayı hayata geçiren Karacabey Belediyesi, geleneksel hale getirmeyi planladığı “Longoz Maratonu” organizasyonunu bu yıl 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına gerçekleştirmeyi planlarken, organizasyonun detayları düzenlenen basın toplantısıyla gün yüzüne çıktı.
25 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan ve geleneksel hale getirilmesi planlanan yarı maraton klasmanındaki koşuya ilişkin toplantı Karacabey’de gerçekleştirilirken, organizasyonda Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol ve Karacabey Birlikspor Başkanı Uğur Koçak’ın yanı sıra, Rio Olimpiyatlarında da yarışan Milli Atletler Bekir Karayel ve Ercan Muslu ile birlikte basın mensupları yer aldı.
Kötü günler artık son bulsun
Cizre’de gerçekleştirilen hain terör saldırısını şiddetle kınayarak sözlerine başlayan Ali Özkan, kötü günlerin bir an önce son bulması dileğiyle, şehit olan polislere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.
15 Temmuz tarihinde gerçekleşen hain darbe girişiminde hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi de tekrardan rahmetle andıklarını belirten Özkan ayrıca, önceki gün CHP konvoyuna yönelik gerçekleştirilen saldırıyı da şiddetle kınayarak, başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere; tüm CHP’lilere geçmiş olsun dileklerini iletti.
Türkiye, 15 Temmuz öncesinden daha güçlü bir noktaya ulaşmıştır
Yenikapı’da gerçekleşen ve tüm Türkiye’nin birlik ve beraberlik fotoğrafına vurgu yaparak, ülkemizin ortaya koyduğu güçlü tablonun dosta güven, düşmana korku verdiğini söyleyen Ali Özkan; “Demokrasi tarihimizde altın harflerle yazılacak bir günden, Türk milleti artık geçmiş dönemlerdeki gibi demokrasi dışı müdahalelere kayıtsız kalmayacağını, TBMM’nin duvarlarında asılı olduğu gibi ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ olgusuna ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağını göstermiştir. Türkiye, 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür. Ayrıca Suriye’ye yönelik, sınır ötesi operasyon yapan tüm Mehmetçiğe ve ordumuza başarılar diliyorum. Tüm mazlumların destekçisi, Türk ordusudur. Ordumuzu ‘Peygamber Ordusu’ olarak görüyor ve gözbebeğimiz olarak bakıyoruz” dedi.
Karacabey’in gelişim ivmesi sürüyor
Karacabey Belediyesi olarak çeşitli projeleri sırasıyla hayata geçirdiklerini anımsatan Başkan Ali Özkan; ”Geçtiğimiz günlerde ‘Leylek Master Planı’ çerçevesinde bir çalışma hayata geçirmiştik. ‘Spor Dostu Karacabey’ prensibi doğrultusunda da 50 yıl sonrasını hedefleyerek, ilçemizdeki 7’den 70’e spora olan ilgiliyi artırma yönünde çalışmalarımız sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’nin destekleriyle, Karacabey’in 50 yılını hedefleyen, altyapı çalışmalarını içme suyu ve yağmur suyu inşatlarına başlıyoruz. Aynı şekilde sahil projemiz de tüm hızıyla sürüyor. Sahil Projesi tamamlandıktan sonra bölgeye Bayramdereli şehidimiz Cemil Turan’ın ismi verilecek ve açılışı da şehidimizin eşine yaptırılacak. Karacabey’de zihniyet devrimi gerçekleştirmek istiyoruz. Yolu buradan geçen her insanın, Karacabey için bir şeyler yapması gerektiğini düşünüyoruz. Karacabey’in; keşfedilmemiş, organize edilmemiş, dağınık yapıda olan güçlü dinamiklerinin bir araya getirilmesi gerektiğini, seçim beyannamemizde de halkımızla paylaşıp açıklamıştık. Önce bu birlikteliği sağlamak için gece gündüz demeden, Fabrikasından en küçük işletmesine, esnaflarımıza, köy kahvelerine kadar ziyaret ederek onların başta moral desteği olmak üzere halkımızın destek ve gücünü arkamıza aldık. Birlik ve beraberlik ruhuyla, ilçemizde faaliyet gösteren tüm sanayi kuruluşlarını ve ilçemize değer katan birimleri harekete geçiriyoruz” diye konuştu.
Sürdürülebilir sportif başarıyı önemsiyoruz
“Sportif başarı konusunu sürdürülebilir ve kalıcı hale getirmek için altyapı çalışmalarına ağırlık vermekteyiz” diyen Başkan Özkan; “Sadece futbola önem veren değil; basketbol, voleybol, yüzme ve tenis branşlarına da ağırlık veren bir alt yapı kurduk. Basketbolda TOFAŞ ile işbirliği çalışmalarımız bulunuyor. Ayrıca güreş sporunu önemsiyoruz ve bu alanda da faaliyetlerimiz sürüyor. Uluabatlı Hasan Yağlı Güreş Turnuvaları düzenleyerek bu yıl ikincisini gerçekleştirdik ve bu organizasyonu önümüzdeki yıl çok daha geniş ölçekli ve Türkiye’de ses getirici düzeyde yapmayı planlıyoruz. İlçemizde Dağcılık Spor Kulübü kurulması adına çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. İlçemizde geçtiğimiz yıllara göre lisanslı sporcu sayımızın son yıllarda büyük bir artış göstererek, 6000’i aşan sayısı ile Bursa’nın öne çıkan ilçelerinden biri olduğunu gururla söyleyebiliriz. 2 Amatör Küme’de mücadele eden Karacabey Belediyespor’a ağırlık vererek, BAL Ligi’ne çıkardık. Ardından takas yoluyla ve fayda-maliyet analizi yapılarak, takımı 3. Lige taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Doğal ortamda yapılacak ilk yarış
25 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan ‘Longoz Ormanı 15 Temmuz Şehitleri Yarı Maratonu’na ilişkin bilgilendirmede de bulunan Başkan Özkan; doğal ortamda, yaban atlarının ve el değmemiş yeşilliğin içerisinde yapılacak ilk yarış olmasından dolayı, bu koşuyu hem sporcular açısından, hem de ilçenin tanıtımı adına oldukça önemli bir organizasyon olarak gördüklerini söyledi. Özkan; “Geleneksel hale getirilmesini planladığımız, bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Karacabey Longozu Maraton’unda, geçtiğimiz günlerde sona eren Rio Olimpiyatları’nda ülkemizin en ünlü atletlerinin de yer aldığı yaklaşık 800 atlet Demokrasi Şehitleri için koşacak.
21 kilometrelik ‘Yarı Maraton’ dünyada eşine az rastlanan ve ‘Subasar Ormanları’ olarak da bilinen Karacabey’deki Longoz Omanlarında gerçekleştirilecek. Yeniköy’den start alacak ve Longoz Ormanları’nda oluşturulan finish noktasında son bulacak olan, 21 kilometre uzunluğundaki maratonun güzergahındaki nadir doğal güzelliklerin, tüm atletler ve izleyenler için eşsiz bir deneyim olacağı kanaatindeyiz. Karacabey Longoz Ormanları, Türkiye’de bulunan 4 longoz ormanından birisi ve en önemlisi olarak nitelendirilmektedir. Oksijen deposu bu ormanların içindeki canlı çeşitliliği ve endemik bitki örtüsü ve vahşi atları ile yarış, muhteşem bir ortamda düzenlenecek.” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.