Liseler nefes kesti

Ortaöğretimler “Bilgi ve Kültür Yarışması”nda Anadolu Lisesi fırtına gibi esti
Liseler nefes kesti
*80 puan toplayan Sadık Yılmaz Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi ikinci olarak dikkatleri üzerine çekerken, Karacabey Lisesi 65 puanla üçüncü oldu.
Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü’nın düzenlediği “Bilgi ve Kültür Yarışması”, 6 ortaöğretim okulunun katılımıyla dün yapıldı. İlköğretim Okulları’ndan sonra Liseler arasında yapılan yarışmada, Anadolu Lisesi 90 puan toplayarak zirvede yer aldı. Sadık Yılmaz Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi 80 puanla ikinci olurken dikkatleri üzerine çekti.
Karacabey Lisesi ise, 65 puan alarak üçüncülükle sırada yer aldı.
Kapalı Spor Salonu’ndaki bilgi yarışmasına Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Şube Müdürü Kadir Tosun ve İlçe Gençlik Spor Müdürü Nevzat Döl ve Halk Eğitim Müdürü İbrahim Çalı’nın yanı sıra okul yöneticileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Programın sunumunu Atatürk İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Şentürk yaptı.
Anadolu Lisesi Öğretmeni Zafer Öztürk başkanlığındaki değerlendirme kurulunda; Karacabey Lisesi’nden İsmail Esen, Sadık Yılmaz A.T.M.L’den Mehmet Çiftçi, Anadolu Teknik ve E.M.L.’den Kenan Serinkan yer aldı.
Yarışmaya katılan öğrencilere Edebiyat, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Genel Kültür’den 20 soru yöneltildi. Tüm okulların kıyasıya yarıştığı heyecan dolu yarışmada, 90 puan toplamayı başaran Anadolu Lisesi birinci oldu. Sadık Yılmaz AT.M.L., 80 puan alarak ikinci sırada yer aldı. 65 puan toplayan Karacabey Lisesi ise üçüncülükle yetindi.
Yarışma sonunda Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, birinci olan Anadolu Lisesi’ni İlçe Genlik ve Spor Müdürü Nevzat Döl, ikinci olan Sadık Yılmaz AT.M.L.’yi, Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Tosun ise, üçüncü sırada yer alan Karacabey Lisesi’ni ödüllendirdi.
Uğur Dershaneleri Karacabey Şubesi Kurucularından Mehmet Yıldız, yarışmaya katılan tüm öğrencileri çeşitli hediyeler vererek motive etti.
Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, yarışmaya katılan okul yöneticileri ile öğrencilerin tümünü kutlayarak, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.
“Bilgi ve Kültür Yarışması”nda tüm okulların aldığı puan sıralaması şöyle şekillendi:
1. Anadolu Lisesi: 90 puan
2. Sadık Yılmaz A.T.M.L.: 80 puan
3. Karacabey Lisesi: 65 puan
4. İ.M.K.B. Meslek Lisesi: 55 puan
5. Anadolu Teknik ve E.M.L.: 50 puan
6. İmam Hatip Lisesi: 35 puan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.