Lise öğrencilerine “Uyuşturucu” konferansı

Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadele İzleme Merkezi (TUBİM) İl Temsilciliği işbirliğinde Karacabey’deki lise öğrencilerine yönelik konferans düzenlendi.
    Karacabey Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği'nin (TDP) Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'nde organize ettiği, “Madde Bağımlılığı ve Zararları” konulu konferansta öğrencilere bağımlılık yapıcı maddeler konusunda bilgi verildi.
    Konferansta, gençlerinin çoğunun uyuşturucu kullanmadığı belirtilerek, şu bilgiler aktarıldı; “Cinsellik, uyuşturucu ve alkol konusundaki duruşunuz hakkında düşünün. Bu durumlarla karşılaştığınızda nasıl karşılık vermek isteyeceğiniz ve davranacağınız konusunda düşünerek kendinizi hazırlayın.
    Hiç kimse uyuşturucu kullanmama kararına bir açıklama getirmek zorunda değildir. Bu kendi kendinize verdiğiniz bir söz olabilir veya sadece canınız istemiyor olabilir, seçimleriniz sadece sizi ilgilendirir. Eğer istemediğiniz uyuşturucular size teklif edilirse bu durumu çok da büyütmeden kesin ve net bir şekilde hayır diye cevap verin.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.