Leylek Şenliği hazırlıkları başladı

Karacabey Belediyesi tarafından bu yıl 11. düzenlenen Uluslararası Avrupa Leylek Köyü Eskikaraağaç Leylek Şenlikleri ön hazırlıkları başladı. Leyleklerin göçe başlaması ile birlikte Belediye tarafından hazırlanan yeni leylek yuvaları köyde belirlenen alanlara asılırken, Başkan Ali Özkan’da dahil olmak üzere Belediye ekipleri şenlikler için çeşitli incelemelerde bulundu.
Leylek Şenlikleri, geçen yıl ilk olarak Karacabey Belediyesi ev sahipliği ve organizasyonu ile gerçekleştirildi. Bu yıl yine Belediye tarafından gerçekleştirilecek olan etkinliklerin hazırlıklarına başlandı. Başkan Yardımcısı Mehmet Vural ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör önceki gün Bölge Müdürlüğü binasında bir araya gelerek geçmiş yılları değerlendirdi ve yapılabilecek faaliyetleri masaya yatırdı. Bu yılın diğer yıllardan daha coşkulu olması için tüm imkânların kullanılacağının dile getirildiği görüşmede organizasyon komitesinin de yakın zamanda toplanacağı duyuruldu.
Köyde incelemeler sürüyor
Diğer yandan Eskikaraağaç Leylek Köyünü turizme kazandırmak içinde çaba sarf ettiklerini dile getiren ve sahada yapılan incelemelerde de bizzat yer alan Belediye Başkanı Ali Özkan yine önceki gün daire müdürleri ve Başkan yardımcıları ile birlikte Eskikaraağaç’ta fikir alışverişinde bulundu. Geleceğe yönelik yapılabilecekleri Mahalle Muhtarı ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ile birlikte yerinde değerlendiren Özkan, Uluabat’ın parlayan yıldızının burası olacağını söyledi. Yapılması düşünülen iskelenin hem mahalle sakinlerine hem de turistlere büyük kolaylık sağlayacağını dile getiren Özkan, aynı zamanda bu alana ziyaretçilerin ağırlanabileceği bir sosyal tesis ile göl kıyısında bulunan yürüyüş yolunun düzenlenmesi projelerinin üzerinde durduklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.