Kutsal emanetler teslim edildi

Karacabey Dağkadı Köyü’nde, Gelibolu Yarımadası’ndan 253 bin şehidin bulunduğu bölgeden alınan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağından oluşan kutsal emanetler Bursalı atletlere teslim edildi.
Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen “Çanakkale-Ankara 17. Zafer Koşusu” kapsamında, Ankara’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e 18 Mart’ta sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası’ndan alınan toprak, su ve Türk bayrağı, Balıkesir-Bursa il sınırında törenle el değiştirdi.
Törene, Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, Bandırma Garnizon Komutan Vekili Hava Piyade Albay Zeynel Yıldırım, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, Karacabey Belediye Başkan Vekili Fahri Köfteci katıldı.
Törende konuşan Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Türk milletinin, büyük medeniyetlerle tarih sahnesinde yer aldığını söyledi. Türkiye’nin, stratejik bir bölgede bulunduğunu vurgulayan Mantı, “Tarihimizden ibret almamız lazım. Çanakkale’de, daha nice cephelerde binlerce insanımızı bu ülke için şehit verdik. Bu ülke için binlerce vatandaşımız şehit oldu, gazi oldu. Dünyada, medeni milletler içinde onlara örnek bir hayat yaşayabilmemiz için öncelikle iç birliğimizi sağlamak zorundayız. Özellikle memleketimizin geleceği gençlerimizi, göz bebeğimiz gibi korumak zorundayız. Gençler, bir milletin damarlarında dolaşan kan gibidir. O kana dışarıdan müdahale olur da birtakım virüsler, birtakım istenmeyen maddeler enjekte edilirse o ülkenin geleceğine şüpheyle bakılır. Onun için ülkemizin yönlendiricilerine, eğitim politikacılarına özellikle sesleniyorum; gençlerimizin kanına yabancı unsurların herhangi bir şekilde yabancı madde enjekte etmesine müsaade etmeyelim” dedi Mantı, Türkiye’de yaşayan herkesin, ülkenin birlik ve beraberliği konusunda ortak hareket etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Karacabey Anadolu Lisesi ekibinin halk oyunu gösterisine de yer verilen tören, emanetlerin Bandırmalı sporcular tarafından Bursa’dan gelen atletlere teslim edilmesiyle sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.