Kutlu Doğum insanları birleştirir!

Karacabey Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Karacabey Şubesi ve Din Görevlileri Derneği işbirliğinde düzenlenen, “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen kermes ve kitap sergisi açılışları ile başladı.
Atatürk Kent Meydanı'ndaki görkemli açılış büyük ilgi gördü. Bir hafta boyunca açık kalacak olan kermes ve kitap sergisinde birbirinden leziz ürünler, el emeği göz nuru işlemeler ve çok anlamlı dini kitaplar yer alıyor. Diğer taraftan kermeste satışa sunulan Dağistan yapımı el işçiliği gümüş kakma vazo ile Tosya Emekli Din Görevlileri'nin Karacabey Müftülüğü'ne armağan ettiği 63 gülden yapılmış Hz. Muhammet yazılı tablo ilgiyle karşılandı.
Büyük beğeni toplayan kermes ve kitap sergisinin açılış kurdelesini Kaymakam Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Ergün Koç, CHP İlçe Başkanı Gönül Avil ve İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı kesti. Açılışa ayrıca siyasi parti yöneticileri, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kutlu Doğum Haftası'nın birlik ve beraberliği pekiştirdiğine dikkat çeken İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı, “Gerçekleştirdiğimiz bu açılışlarla amacımız madde değildir. Ancak buradan elde edilecek geliri Kur'an Kursu eğitimlerimizde kullanacağız. Tüm halkımızı kitap sergisi ve kermese destek olmaya çağırıyoruz” dedi.
Müftüsü Yazıcı son olarak da, açılışlar için kendilerine Atatürk Kent Meydanı'nı hizmete sunan Karacabey Belediyesine çok teşekkür etti.
Kutlu Doğum Haftası'nın insanları bir çatı altında topladığını dile getiren Kaymakam Ahmet Yurtseven de, “Kutlu Doğum, her kesimden vatandaşı birleştiren çok güzel bir olgu. Bu kermesin ve kitap sergisinin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
    Açlışın ardından yoğun kalabalıkla birlikte kermes ve sergiyi gezen Kaymakam Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Ergün Koç, İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Sadi Kutku ile Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan, özel olarak yaptırılan ve üzerinde, “Şefaat ya Resullah” yazılı pastayı kesti.
    Karacabey'de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bugün saat 09.30-17.00 arasında Din Görevlileri Derneği Lokali'nde kan bağışı kampanyası düzenlenecek.
    Yarın saat 20.30'da Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'nde yapılacak konferansla devam edecek olan etkinlikler, Perşembe günü Haşim Onur Cami'nde akşam namazından sonra okunacak Hatim duası ve mevlidin ardından sona erecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.