Kuş yemi…

Çok bilinen bir fıkradır. Ancak yeniden anlatmak zorunlu hale geldi.

Adam gümrükte çuval dolusu kaçak İsviçre saatiyle yakalanmış. Gümrük memuru sormuş:

-Bu ne?

-Kuş yemi…

-Böyle kuş yemi mi olur?

-Valla ben veriyorum.

  Keyifleri bilir. Yerlerse…

 

Hafta içinde Adana'da yaşanan olay tam da fıkrada olduğu gibi. Ancak o kadar da basit değil.

Görev yaptığı her ilde olay yaratan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş emniyet amiri havalarıyla gazetecileri toplayarak operasyona götürür. Polisler, kameralar, resmi sivil görevliler ve polis köpekleri hazırdır. Uyuşturucu madde ihbarı alınmış ve Vali bey büyük bir kaçakçılık olayını ortaya çıkararak kahraman olacaktır.

Konya plakalı bir TIR polis tarafından durdurulur. TIR'ın kasası açıldığında herkes hayretten dona kalır. Gerçekten de çok büyük bir iş başarılmış, ne var ki TIR'dan uyuşturucu yerine çok miktarda silah çıkmıştır. Roket başlıkları, bombalar, çeşitli silahlar. Vali şakındır. Ancak durumu idare etmeye çalışır. Silahların Suriye'ye gitmekte olduğunu açıklar. Ülkesinin Suriye'deki terör örgütleri kim olursa olsun müsamahası olmadığını açıklar.

Aslında bir çuval inciri berbat etmiştir. 2,5 yıldır Suriye'de iç savaşta yer alan terör guruplarına gönderilen silahlara bilmeyerek el koymuştur. Aynı saatlerde Başbakan yurtdışında kendisine sorulan sorulara yanıt verirken El Kaide bağlantılarını inkar etmektedir.

Öyle anlaşılmaktadır ki Türkiye'nin Suriye'deki iç savaşa daha fazla müdahil olmamasını isteyen dış ya da iç istihbarat örgütleri bir ihbarla Vali beyi yanıltmış ve terörist silahlarına suçüstü yaptırmıştır. İhbarda kaçak TIR'ın silah taşıdığı söylense müdahale olmayacaktır. Bu nedenle ihbarı yapanlar TIR'da uyuşturucu olduğu bilgisi ile emniyet güçlerini yanıltmışlar ve Vali beyin mosmor olmasına neden olmuşlardır.

İş silahların ele geçmesiyle kalmamış Konya'da bulunan torna atölyesine de baskın yapılmıştır. Atölye yetkilileri yaptıklarının silah olduğunu bilmediklerini açıklamış, kendilerine sipariş verenlerin bunların su sondaj boruları olduğunu belirtmişlerdir.

Aradan 24 saat geçmeden Adana emniyetince bir açıklama daha yapılmış ve yakalanan malzemenin “935 adet metal parça” olduğu söylenmiştir. Onca gazetecinin, kameranın önünde yakalanan silahlar bir anda “metal parça” oluvermiştir.

Bence yanlış söylemişler. Kuş yemi olduğunu söyleselerdi daha doğru bir iş yaparlar, hiç olmazsa fıkraya da uyardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.