Kuruluştan kurtuluşa bisiklet turu

Birinci etapta Söğüt-Bilecik-Yenişehir-İznik, ikinci etapta İznik-Gemlik-Bursa, 3'üncü etapta Bursa-Mudanya-Karacabey, 4'üncü etapta Karacabey-Bandırma-Biga, 5'inci ve son etapta Biga-Çanakkale olmak üzere yaklaşık 475 kilometrelik güzergahı kapsayan tur sonunda sporculara törenle katılım belgeleri verilecek.
Bilecik, Bursa ve Çanakkale valilikleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen "Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu", 9 Eylül'de Bilecik'in Söğüt ilçesinden başlayıp 15 Eylül'de Çanakkale'de sona erecek.
Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yürüttüğü "Kuruluştan Kurtuluşa" projesi kapsamında bisiklet turu organize edildi.
Kadın ve erkek olmak üzere 18 yaş ve üzerinde yaklaşık 150 sporcunun katılması beklenen tur, Osmanlı Devleti'nin kurulduğu Söğüt ilçesinde 9 Eylül'de başlayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Çanakkale'de 15 Eylül'de tamamlanacak.
Organizasyonla tarihin canlı tutulmasına önemli katkı sağlamasının yanında spor, tarih, kültür ve turizmin bir araya getirilmesi hedefleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.