Kurtuluş günü kutlaması sönük geçti!

Karacabey’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü kutlaması coşkudan uzaktı.

            Belediye Başkanlığı’nın Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başlayan program, Halk Şairi Süleyman Yücekaya’nın şiir okuması ve Başkan Ergün Koç’un günün anlamını belirten konuşmayı yapmasının ardından mehteran konseri ile sona erdi.

            Önceki yıllarda ilgiyle izlenen etkinliklerin programda yer almaması vatandaşlar tarafından bu yıl da eleştirildi. Mustafakemalpaşa Mehter Takımı törene renk katsa da programın içini doldurmaya yetmedi. Cumhuriyet Alanı’nda her etkinliğe gölge düşüren trafik keşmekeşliği ise “Kurtuluş günü” kutlamasında da göze battı.

            Kurtuluş günü kutlama törenine katılan vatandaşlar, tarihe saygısızlık yapıldığını ifade etti. Milli Bayramların her geçen yıl içinin boşaltıldığına değinen vatandaşlar, yetkilileri eleştirdi. Kutlamaların Mustafakemalpaşa’da çeşitli etkinlikle günlerce kutlandığını dile getiren vatandaşlar, Karacabey’in yine sınıfta kaldığını belirtti.

Kutlama heyecanının her yıl giderek kaybolmasından yakınan vatandaşlar, “Tarihe saygı yok mu? Önceki yıllarda coşkuyla izlenen etkinlikler neden kaldırıldı? Kurtuluş ruhu, yeni nesile neden aşılanmak istenmiyor? Bu vatanı babalarımız, dedelerimiz canlarını feda ederek kurtardı ve bizlere emanet etti. Onların varisleri olarak, bu önemli günü böyle mi kutlamamız gerekiyor? Vatandaşların kurtuluş coşkusu yaşaması neden çok görülüyor? Çocuklar ve gençlerimiz bu ülkenin, bu memleketin kurtuluş mücadelesini nasıl idrak edecek. Kahramanlarını tanımayan yeni nesil, tarihinden giderek uzaklaştırılıyor. Tarihe duyarlılık gösterilmeli” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.