Kurtlar koyun sürüsünü telef etti

Mustafakemalpaşa’da bir köye inen kurtlar, girdikleri ağılda 15 koyunu öldürdü, bir çok koyununda yaralanmasına ve kaybolmasına neden oldu.

Mustafakemalpaşa Dallıca Mahallesi Eğridere mevkiindeki  Adem Türkmen’e ait damdaki 65 koyuna önceki gece köye inen 10 kurt saldırdı. Hayvanlara bakan bekçi, karşısında kurtları görünce herhangi bir önlem alamazken, yaşananlara da engel olamadı, 15 hayvan telef oldu.

Bekçi Hasan Hüseyin Taşkıran’ın haber vermesiyle olay yerine gelen Adem Türkmen ise gördüğü manzara karşısında şok yaşadı. Kurtlardan kaçmaya çalışan koyunlar geniş alanda aldıkları darbeler ile birer birer ölürken, bazı koyunlar kaçarak mahalle merkezine kadar gitti. Konuyla ilgili açıklama yapan Adem Türkmen ise “Kurtlar gelerek saldırmış. Bekçimiz Hüseyin abi önlem alamamış. Benim sonradan haberim oldu. Gebe olan hayvanlarımız da vardı. Ölüsüne ulaşamadığımız kayıp hayvanlarımız da var. Saldırı nedeniyle şu anda sürüdeki hayvanlar da oldukça korkmuş durumda. Devletten bu konuda destek vermesini istiyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.