Kültür Parkta Köpek Yasağı

Bizim canımız can da, hayvanlarınki patlıcan mı?
Karacabey’de son günlerde yoğunlaşan bir köpek fırtınasıdır gidiyor. Karacabeyliler sokaktaki başıboş sahipsiz köpeklerden şikâyetçi olurken, Belediye ters yönde karar alarak Atatürk Kültür Parkı’na “Yasak” getiriyor. Köpek sahipleri, Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç’tan yasakların kaldırılmasını istiyor. Düşünün, hava 40 derece sıcak ve tüm canlılar su sıkıntısı çekiyor. En şanslısı da insanlar.
Bizler kendimizi denizlere havuzlara hatta kamyonetlerimizin kasasına yaptığımız mini havuzlara atabiliyoruz. Kısacası insanlar diğer canlılardan daha şanslı. Peki, hayvanlar ne yapsın. Türkiye’de her ilde en az bir tane Hayvanları Koruma Derneği var. Bu dernekler bize hayvan sevgisini aşılarken, Belediyemiz hayvan sevmemezlik duygusunu mu yaymaya çalışıyor. Belediye’nin parkın girişine “KÖPEKLER GİREMEZ” yazılı tabela asmasına anlam veremiyoruz. Millet sokaktaki kuduz köpeklerden şikâyet ederken, Başkanımız sahipli, aşılı, tertemiz köpekleri çöpe mi atmak istiyor. Belediye Başkanımız, serinleme, temiz hava alma, gezinme ihtiyacı duymuyor mu? Evcil hayvanlara karşı bu kadar kötü davranılması üzüntü veriyor.
Başkan çıkıp şöyle diyebilirdi: “Kuduz köpekler, yani sokak köpekleri artık parka girmeyecek.” O zaman amenna, “Başkan haklı” derdik. Bir insanda hayvan severlik duygusu olmaz mı? Karacabey’deki yüzlerce köpek sahibi köpeklerini biraz serinletmek, biraz neşelendirmek, biraz gezdirmek istemezler mi? İsterler. Ha bakın eğer gölet bir yüzme havuzu olsaydı, o zaman yine amenna. “Mikrop saçar” derdik hak verirdik. Ama bu “Yasak” hayvan severlerin önüne konulmuş bir ayıptır. Yanında sahibi olan köpekler halka ne gibi zarar verir? Sağlıklı uslu bir köpek vatandaşa ne yapabilir? Belediye bunları düşüneceğine göletteki suyun temizliğine baksın. %100 devir-daim yapılmayan bir su nasıl temiz olabilir? Belediyenin işi halka zarar vermek değil, hizmet etmektir. Biz Karacabeyli öğrenciler olarak bu yasağa karşıyız. Karacabeyli köpek sahipleri şuan çok üzgün ve kırgın. Köpekler adeta hapis edildi. Köpek sahipleri ne yapabileceklerini şaşırmış durumdadır. Umuyoruz ki, Başkanımız yaptığı bu hatadan dönecektir. Biz bu olayı en sakin şekilde şöyle yorumluyoruz: “Hatasız Başkan olmaz, onu hatasıyla seveceğiz.” İnşallah başkan bu hatadan döner. Bu hatadan dönerek, köpekleri hapisten kurtaracaktır. Hatadan dönmek büyüklüktür. Karacabeyli hayvan severler olarak Başkanı ve Karacabey Belediyesi’ni hayvan sever olmaya davet ediyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.