Kuduz aşılama kampanyası devam ediyor

Kuduz hastalığı ile mücadele programı kapsamında Karacabey’in tüm mahallelerini kapsayan kuduz hastalığına karşı aşılama kampanyası Mart ayı içerisinde başlamış olup, aşılama kampanyası süresince Karacabey İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce kedi ve köpeklere kuduz aşısı yapılmaya devam edilmektedir.
Karacabey İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziraat Mühendisi Cemer Erken, “T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan 2016 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında; ilçemiz merkez ve bağlı bulunan mahallerimizde tüm kedi ve köpeklerin aşılanmasının hedeflendiği kampanyada kullanılacak aşılar, Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından proje kapsamında tahsis edilmiştir” dedi.
Erken, “Kuduz, bütün sıcakkanlı hayvanlarda ve insanlarda görülen öldürücü viral bir hastalıktır. Hayvan sahiplerinin koruyucu önlem olarak, kedi ve köpeklerine her yıl kuduz aşısı yaptırmaları gerekir. Hayvanlarını aşılatmayanlara 5996 sayılı kanun gereğince 7 bin 731 TL idari para cezası verilmesi hükmü mevcuttur.
Ülkemizde kuduz hastalığın görülmesinde başıboş sahipsiz sokak köpekleri önemli rol oynadığından ötürü, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Kuduz Hastalığından Korunma ve Kuduz Hastalığı ile Mücadele Yönetmeliği hükümleri gereğince Belediyelerin hayvan bakım evleri kurarak aşılama ve rehabilitasyon çalışması yapmaları hayvan ve halk sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir.
Kuduz Aşılama Kampanyasına, İlçe Müdürlüğü tarafından belirlenen program dahilinde 18 Mart 2016 tarihine kadar 28 mahallede toplam 697 adet kedi ve köpeğe aşılma yapılmış olup, Karacabey İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekimler tarafından, mahalle meydanlarında gün boyu getirilen hayvanlara aşı uygulanarak, karne düzenlenmiş ve kuduz aşılama defteri ile veri tabanına kaydedilmiştir.İlçemizdeki aşılama 31 Mart 2016 tarihinde sona erecektir” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.