KTSO’dan, kurumsallaşma konferansı

KTSO’dan, kurumsallaşma konferansı
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO), kurumsallaşma sürecinde profesyonel yöneticinin rolü, kurumsallaşma, kontrol, yönetimin devri gibi konuların ele alınacağı “Aile şirketlerinde kurumsallaşma” ve “Transfer fiyatlandırması yolu ile örtülü kazanç dağıtımı” konulu konferans düzenliyor.
TOSYÖV Bursa ve SMMM Bülent Fıçıcı’nın desteğiyle düzenlenen konferans, yarın saat 16:00’da Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda iki bölüm halinde gerçekleştirilecek. “Aile şirketlerinde kurumsallaşma” konusunun ele alınacağı birinci bölümde, Ermetal Şirketler Gurubu Kurucu Başkanı Fahrettin Gülener ile Yönetim Sistemleri Danışmanı İ. Hakkı Kavurmacı konuşmacı olarak katılacak. Konferansın ikinci bölümünde ise “Transfer fiyatlandırması yolu ile örtülü kazanç dağıtımı” konusunu YMM-Sorumlu Ortak Baş Denetçi Muzaffer Koyuncu anlatacak.
Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, yaptığı yazılı açıklamada tüm üyeler ile ilçede faaliyet gösteren muhasebecileri de konferansa davet etti. Matlı, “İlçemizde kurulu olan şirketlerin %95’ne yakınının aile şirketi olması nedeniyle, globalleşen dünya ekonomisindeki değişim ve aile şirketlerinin yabancı sermaye karşısında gelişimi konferansta ele alınacak. Rekabet koşullarının sürdürülebilir olması için “Kurumsallaşma” konusu her geçen gün önemini arttırmaktadır. Birden fazla şirketi bulunan ve 3, dereceye kadar yakın akrabaları ile diğer ilişkili kişilerle alışveriş yapanlar Maliye Bakanlığınca ele alındı. Geçmişte birden fazla şirket yada işletme sahibi olmak avantajdı. Artık bir dezavantaj haline geldi. Vergi denetimlerinde öncelikle ele alınan bu konu hakkında yapılması gerekenlerin anlatılacağı bu seminere tüm üyelerimiz ile bütün muhasebecilerin katılımlarını bekliyoruz” dedi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.