KTSO’dan aidat borcu affı

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası, geçmiş dönem aidat borçlarının torba yasa kapsamına alındığını duyurdu.
Aidat borcu bulunan üyelerin, 01 Aralık 2014 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerektiği belirtilen duyuruda, şu ifadelere yer verildi:
“6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun, 11 Eylül 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.
Kanunun 77. maddesi ile, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanununa aşağıdaki geçici madde eklendi.
‘Geçici Madde 18 – Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce ödenmesi gerektiği hâlde ödenmemiş olan, bu Kanun hükümlerine göre üyelerin oda ve borsalara olan aidat, navlun hâsılatından alınacak oda payları ve borsa tescil ücreti ile oda ve borsaların da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine olan aidat borçları asıllarının ödenmemiş kısmının tamamı ile bunlara bağlı faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi ferî alacaklar yerine bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutar üzerinden tahsil edilir.’
KTSO üyelerinin geçici maddede düzenlenen taksitlendirme ve indirim imkânlarından yararlanabilmesi için, 01 Aralık 2014 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor.
Ödeme vadesi geçmiş borcu bulunan üyelerimizin, bu kanundan yararlanmak üzere hizmet binamıza şahsen başvurmaları gerekiyor. Üyelerimiz 671 85 50 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilirler.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.