KTSO’dan “Açık Hava Sergisi” önerisi!

Matlı, Karacabey’in değerlerinin ülke çapında tanıtılması gerektiğine dikkat çekti:

Belediye’nin bu konudaki çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirten Matlı, “Geçmişten bu yana söylediğimiz ‘Tarım ve Hayvancılığın Başkenti Karacabey’ sloganımızın belleklere oturmaya başladığını görmek mutluluk verici. Belediye Başkanımızın girişimleriyle yol kenarlarına yapılan maketlerin buna vurgu yapmasını memnuniyetle karşılıyoruz.
İlçemizin tarım ve hayvancılığın başkenti olduğunu geçmişten gelen bir özelliğimizden dolayı söylüyoruz. Karacabey ekonomisi tarım ve hayvancılığa endekslidir” dedi.
Karacabey’in tarım ve hayvancılığın yanı sıra, birçok değeri olduğunu ve bunların ilçe dışında da duyurulması gerektiğini belirten Özer Matlı, “Belediye Başkanımızın öncü olduğu hayvan figürleri takdire şayandır. Bunun başlangıç olmasını diliyoruz. Bu olguyu daha ileriye taşıyalım ve Karacabey’in değerlerini ortaya çıkartacak ‘Açık Hava Sergisi’ gerçekleştirelim. İlçemizle özdeşleşen leylekleri, Türkiye’deki tek Ayı Barınağımızı, TİGEM’de yetiştirilen atları, kangalları, akbaşları ve köpekleri sergileyelim.
Bu şekilde inanıyoruz ki hem Karacabey’i Karacabey yapan değerleri bir arada görmek, hem de tarım ve hayvancılığa dair bir tarih oluşturabilmek adına böyle bir çalışma ilçemizin adının ulusal alanda duyurulmasına çok önemli katkılar sağlayacaktır.  
 Tarihimize sahip çıkma ve ışık tutma anlamında ilçemizde bir “Tarım ve Havancılık Müzesi” kurulması yönünde çalışma başlatmak istiyoruz. İlçemize değer katacağını düşündüğümüz projenin Açık hava müzesi konumunda olmasını  ve projeye İlçemizden destek vermek isteyenleri, tarihi  makine ve teçhizatlarının sergilenmesi yönünde yanımızda görmek istiyoruz. Bu projemizin ilçe gündeminde olmasını ve kurumların da bu konuda görüşlerini açıklamalarını istiyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.