KTSO’da “Hijyen eğitimleri” devam ediyor

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen “1. Dönem Hijyen Eğitimi Kursu”nda başarı gösteren kursiyerler sertifikalarını aldı.
KTSO’da gerçekleştirilen sertifika törenine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Şube Müdürü Mehmet Aydın, Karacabey Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Çalı, Karacabey Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Sezgin Ak, Müdür Başyardımcısı Abdullah Burhan, Müdür Yardımcısı Ayhan Emir, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
Sertifika töreninde konuşan KTSO Başkanı Naci Güncü, “Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, gıda üretim ve perakende iş yerlerinde, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suları üreten iş yerlerinde ve insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerlerinde çalışanlara yönelik hijyen eğitimi programlarının planlanmasına, eğitimlerin verilmesine, iş yeri sahibinin, işletenlerin ve çalışanların bu konudaki sorumluluklarına, bu iş yerlerinde çalışmaya engel bulaşıcı hastalıkların ve cilt hastalıklarının belirlenmesine ve bu hastalıkların iyileşme halinin tespitine ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla Hijyen Eğitimi Yönetmeliği yayımlandı.
Yönetmelik kapsamında hijyen eğitimi alması gereken iş yerlerinde çalışanların, bizzat çalışıyorlar ise iş yeri sahiplerinin ve işletenlerin yönetmelik yürürlüğe girdikten sonraki bir yıl içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezleri ve Meslek Eğitim Merkezlerine müracaat ederek hijyen eğitimi almaları gerekmektedir.
Bu amaçla Ticaret ve Sanayi Odası’nda Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen kursları başarı ile bitiren 26 katılımcıya Eğitim Sertifikalarını teslim ediyoruz. İlgili yönetmelik kapsamında faaliyet gösteren üyelerimiz ve esnafımızın, cezai yaptırımlara maruz kalmadan çalışanlarına eğitimlerin verilebilmesi için kurslara kayıt olmalarını umuyor ve bir kez daha çağrıda bulunuyoruz” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Değişen yasa ve yönetmeliklere uyum sağlanması ve vatandaşlarımızın alması gereken eğitimlerin bir an önce verilmesi noktasında İlçemiz ön sıralarda yer alıyor. Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine gösterdikleri katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Bu anlamlı tören vesilesi ile gerek Halk Eğitim Merkezimiz gerekse Meslek Eğitim Merkezimizin kapılarının İlçe halkımıza açık olduğunu bir kez daha vurgulamak ve talep gelmesi halinde diğer alanlarda da farklı kursların düzenlenebileceğini belirtmek istiyorum” diye konuştu.
Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Sezgin Ak, “Öncelikle İlçe Milli Eğitim Müdürümüze desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Naci Güncü nezdinde Ticaret Sanayi Odası yönetimine, gerek inşaat kursları, gerekse şu an sertifika törenini düzenlediğimiz hijyen eğitimleri gibi tüm eğitim faaliyetlerimizde yanımızda oldukları ve kapılarını bizlere açarak imkanlarını paylaştıkları için şükranlarımızı sunuyorum. Unlu mamuller sektöründe çalışan 26 kursiyerimizin tamamladığı hijyen eğitimlerimiz diğer sektörler içinde devam edecek. Cezai yaptırımların yürürlüğe gireceği Temmuz 2014’e kadar tüm ilgililerin kurslara kayıt olmalarını bekliyoruz” dedi. Müdür Sezgin Ak, açılacak kurslar ile ilgili sektörleri ise şu şekilde sıraladı;

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.