KTSO’da büyük seçim

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası'nda bugün seçim heyecanı yaşanacak. 8 yıl bu görevi başarıyla yürüten Özer Matlı'nın, Bursa Ticaret Borsası seçimlerini kazanmasıyla boş kalan KTSO koltuğu için 2 aday yarışacak.
    İlçenin tanınmış ve sevilen 2 ismi olan Naci Güncü ile Ayhan Kutku'nun aday olduğu KTSO seçimlerinde 8 meslek komitesinden 900 üyenin oy kullanması bekleniyor.
    Naci Güncü'nün beyaz, Ayhan Kutku'nun da mavi listeyle gireceği KTSO seçimlerinden nasıl bir sonuç çıkacağı merakla bekleniyor. Seçimlerin sabah saat 09.00'dan 17.00'ye kadar devam edeceğiz bildirildi.
Temel hedefimiz; KTSO'ya ve ilçemize hizmettir
KTSO Başkanı adayı Naci Güncü, “Bu bir demokratik yarıştır. 12 Mayıs'tan itibaren her şey kaldığı yerden devam devam edecek ve KTSO'da her zaman olduğu gibi temel amaç üyelere ve Karacabey'e hizmet etmek olacaktır” dedi.
Güncü, seçimi kazanmaları halinde belirledikleri hedef ve projeleri şu şekilde sıraladı;
1- KTSO Kart Projesi,
2- Hukuki Danışmanlık Hizmeti,
3- Üyelerle Genişletilmiş Sektörel Toplantılar,
4- Karacabey Alışveriş Şenliği,
5- Kalite Danışmanlığı ve Kalite Eğitim Önderliği,
6- Yurtdışı fuarlara sektörel katılımlar ile Karacabey'den daha fazla markalar çıkartabilmek,
7- Farklı sektörlerde kalifiye ara eleman açığını kapatmak üzere eğitim organizasyonları düzenlemek,
8- Yasal yükümlülükler çerçevesinde üyelerimizin ihtiyacı olan eğitim ve çalışmalar.(İş Sağlığı ve Güvenliği Konusunda yapılan çalışmalar gibi)
9- Karacabey Ticaret Borsası ve Uludağ Üniversitesi ile yılda en az 1 kez Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı düzenlenmesi,
10- İlçe eğitimine katkı kapsamında okul projelerinin tamamlanması,
11- Üyelerimizin ve çalışanlarının bireysel gelişimlerine katkı sağlamak amacı ile eğitim programları düzenlemek,
12- Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası üyeliğini daha özel ve ayrıcalıklı hale getirecek çalışmalar gerçekleştirmek.
El ele, gönül gönüle çalışacağız
KTSO Başkan adayı Ayhan Kutku ise, “Karacabey'in ticaret dünyasında yenilikler, gelişmeler, hızlı bilgilendirme, teknolojiyi yerinde inceleme, sürekli aşama kaydeden çalışmalar ve uzmaların görüşüyle mesleklere yol haritası desteği veren bir döneme imza atmak istiyorum. Esnafımız, iş adamı ve sanayicimizle 24 saat el ele, yürek yüreğe yılmadan ve yorulmadan çalışacağız” diye konuştu.
    Kutku, hedef ve projelerini şu şekilde sıraladı;
1- ONLINE BELGE SİSTEMİ
Ticaret Odası tarafından verilen tüm belgeler, bağlı şirketlerin elektronik imza uygulamalarına hazır hale getirilmesi ile online bir şekilde Ticaret Odasına gelmeden web ortamında verilecektir. Bu sayede firmalara önemli bir zaman avantajı sağlanacaktır.
2- ONLINE BORÇ SORGULAMA VE ÖDEME SİSTEMİ
Ticaret Odasına üye olan firmaların aidat ödemeleri sistem yoluyla onlıne olarak kredi kartı veya banka hesabı yoluyla yapılabilecektir. Ayrıca sitemden üyelere borç ve sicil sorgulama imkanı sağlanacaktır.
3- PLANLAMA VE DESTEK BİRİMİ
Planlama ve destek birimi oluşturularak üyelerimizi ticari hayatta desteklenmesini, projelerden ve hibelerden haberdar edilmesi hukuki ve ticari sıkıntılarının giderilmesine yardımcı olacağız.
4- SEKTÖREL KALKINMA ÇALIŞTAYLARI
Yöremizle alakalı konularda örneğin tarım ve hayvancılıkla ilgili çalıştaylar düzenleyip, gerek sektörlerde gelişmeyi gerekse Karacabey'imizin adının duyulmasına öncülük edeceğiz.
5-ORTAK AKIL
İlçemizde kanaat önderleri ticaret adamları, yöneticiler ve siyasilerle ortak akıl toplantıları düzenleyerek ilçemiz için en doğru ve güzel projelerin oluşup hayata geçmesini sağlayacağız.
6- BURS SİSTEMİ
İlçemizde yaşayan, üniversite eğitiminde başarılı olan ve imkanı olmayan öğrencilere burs vermeye devam edeceğiz.
7- ÖDÜL
Karacabey'e değer katan isim ve firmalar geleneksel olarak her yıl düzenlenecek törenlerle ödüllendirilecek ve buna teşvik edilecektir.
8- FUARLAR
Gelişen, değişen ve gün geçtikçe globalleşen dünyada pazarı yakalayabilmek için KOSGEB vb. kaynaklar ile üyelerimizin her yıl düzenli olarak sektörel yurt içi ve yurt dışı gezilere katılımlarını sağlayacağız.
9- FİNANS PARA
ABİGEM (Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi), BEBKA (Bursa-Esklişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı), KOSGEB (Küçük Ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) , TSKB (Türkiye Sınai Ve Kalkınma Bankası) gibi kuruluşlarla yapılacak projelerle üyelerimizin ihtiyaç duyduğu finansmanın sağlanmasında yardımcı olacağız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.