KTSO ticareti kolaylaştırıyor

Yarım asra yaklaşan köklü geçmişiyle Karacabey ekonomisini yönlendiren Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerine yönelik hizmetlerini tüm hızıyla sürdürürken, işlemlerini de kolaylaştırmaya devam ediyor.
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü yaptığı açıklamada, “Oda üyelerimiz artık ticaret sicili harçları için bankalarda sıra beklemek zorunda kalmayacak ve işlemlerini Oda’mızda tek bir noktada tamamlayabilecekler.” dedi.
Üyelerden gelen talepleri karşılamak ve sıkıntılara çözüm bulabilmek için yoğun çalışma içinde olduklarını belirten Başkan Güncü, “Ticaret sicil harçlarının bankalara ve vergi dairesine ödenmesi üyelerimiz için bir yük oluşturuyordu. Üyelerimiz hem ödeme için kuyrukta beklemek, hem de Oda’ya sürekli gelip gitmek durumunda kalıyordu. Ankara’ya ilettiğimiz bu konu TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da destekleri ile çözümlendi. 6728 sayılı Kanunla 492 sayılı Harçlar Kanunu’nun 132. Maddesi’ne eklenen üçüncü fıkra ile ticaret sicili harçlarının Odalarca tahsiline ilişkin düzenleme yapıldı. 77 Seri No.lu Harçlar Kanunu Genel Tebliğin 4. Maddesi’nin son fıkrasına istinaden, Ticaret Sicili Müdürlüğü’nü bünyesinde bulunduran Karacabey Ticaret ve Sanayi Oda’mıza 01.01.2017 tarihinden itibaren ticaret sicili harçlarının tahsili konusunda yetki verildi.” diye konuştu.
KTSO şirket kuruluşlarında tek durak oluyor
Açıklamasında şirket kurmanın hem daha kolay hem de daha az maliyetli olduğunu söyleyen Güncü, “Teknolojik dönüşümle birlikte işlemler kolaylaşıyor ve maliyetler azalıyor. Şirket kurmak isteyen girişimcilerimiz, Mersis üzerinden yapacakları başvuru sonrası Oda’mıza gelerek tüm işlemlerini tek noktada bitirecekler. Şirket sözleşme tasdikleri ve tescil talepnameleri Oda’mızda yapılacak. Bu şekilde zaman ve maliyet tasarrufu sağlanacak.” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.